AlternatiefStaatsbestel.nl

Klein berichtje: indrukwekkend criminele impact

08-06-2023 — “Kabinet dempt pijn aan de pomp wat langer.” Onbeduidend krantenberichtje betreffende een stel vakinhoudelijke onbenullen die strafrechtelijk hun boekje voor de zoveelste maal crimineel te buiten gaan.

Weten we het nog? We worden geacht in een democratie te leven (wat een achterhaald idee blijkt), gekenmerkt door een goed werkende Trias Politica. Nou, vergeet dat ‘goed werkende’ gerust. En vervang ‘Trias’ maar voor ‘Unus’.

De Trias Politica komt uit de koker van de Franse filosoof Charles baron de Montesquieu (1689-1775). Hij achtte de vrijheid van de inwoners van een land wezenlijk belangrijk. Hij constateerde toen al dat personen of organisaties met veel macht vaak misbruik maken van hun macht. Daarom kwam hij met het idee om de macht te verdelen. Het gevaar van machtsmisbruik is dan minder groot. Zelf zou ik aan de vrijheid van de inwoners ook de wil van het volk willen toevoegen.

Niets is wat het zou moeten zijn in de politiek. De Tweede Kamer is in theorie veruit de belangrijkste macht, nl de wetgevende macht. Het kabinet is slechts de uitvoerende macht, terwijl de controlerende macht (rechters) van behoorlijk belang zou moeten zijn. De uitvoerende macht is noodzakelijk, maar van amper tot geen inhoudelijke waarde, indien de Trias Politica juist wordt ingevuld. Kabinetsleden zijn slechts uitvoerders.

Hoezo “Kabinet dempt pijn aan de pomp wat langer?” Het kabinet voert dit alleen maar uit wanneer de Tweede Kamer dit zou willen. Maar omdat de Kamerleden door dezelfde partijelites worden aangestuurd als de kabinetsleden, is het de laatste decennia gewoonte geworden dat het kabinet de baas is. Ze hebben zich naast hun uitvoerende- ook de wetgevende bevoegdheid toegeëigend. De Kamerleden daardoor degraderend tot een aantal nietszeggende, maar aldoor kakelende trekpoppen.

Door wurgende fractiediscipline stemmen ze immer braaf in met de meest krankzinnige wetsvoorstellen. En het gehersenspoelde volk vindt alles slaafs goed. Sterker nog, het interesseert het grootste deel van de kiezers geen hol hoe besluiten tot stand komen, als ze maar te vreten hebben en ’s avonds door andere pulp worden vermaakt. En ja, of de benzineprijs maar niet (al te veel) stijgt. Gebeurt dat laatste wel, wordt er een keer gevloekt, waarna ze de tank maar weer eens volplempen. Het volk geeft de vakinhoudelijk onkundige criminelen een blanco mandaat om ons van alles op te leggen.

En ja, ‘criminelen’ durf ik rustig te stellen. Ook kan ik wel een top 3 aan namen noemen: Rutte, Kaag en De Jonge. Immers, tijdens de Thorbecke-lezing van Pieter Omtzigt noemde hij de mensen in elk kabinet misdadig op het moment dat ministers door de Kamer aangenomen wetten niet of slechts deels uitvoerden. Erger nog wanneer ze wetten (spoed- dan wel noodwetten) wel invoeren, zonder toestemming van de Kamer. Volgens Omtzigt zou daar maximaal 2 jaar celstraf op (moeten?) staan. Wat Pieter netjes zegt, mag ik met een synoniem herhalen. Mensen die tot dit soort misdaden tegen een rechtstaat in staat zijn, zijn daardoor criminelen tegen de democratie. Voor hen liggen oranje overalls klaar die lánger dan 2 jaar gedragen zouden moeten worden.

Het huidige kabinet heeft de pandemiewet en de pensioenwet er door geramd. Dit kabinet heeft ons de oorlog met Poetin ingerommeld. Het kabinet laat 5G uitrollen. Het kabinet bij monde van creep Kuipers verbiedt ons te laten weten wat er allemaal in alle OMT-beraden is besproken, met alle verwijtbare desastreuse gevolgen van dien. Een waardeloze onbenul die eerst de zorg mocht slopen en nu van wonen een ruïne mag maken, wil in al zijn stupiditeit namens het kabinet Marianne Zwagerman de mond snoeren, omdat zij zinnigere dingen zegt waartoe hij niet in staat is. Hoe anti-democratie crimineel heeft het kabinet zich slechts in korte tijd wel niet gedragen?

Als we ons beperken tot de psychopaten-periode van de 4 Rutte bendes, dan kan een giga rij aan criminele daden, of juist het bewust strafbaar nalaten van daden, worden aangelegd, die stuk voor stuk in aanmerking komen voor vervolging van heel veel hiervoor verantwoordelijke vakinhoudelijke onmensen.

We leven in een geleide partijen dictatuur, waar geen greintje democratie meer te ontdekken is. Geleid door partijelites, die alle 3 de poten van de Trias Politica in hun bestuurlijke zakken hebben gestoken. Maar die regenteske partijelites worden zelf weer geleid en aangestuurd door hogere machten: Brussel, WEF, WHO en vele andere duistere machten.

De WHO noem ik, omdat die ongezonde boevenbende wereldwijd kan bepalen welke volgende griepvariant wederom tot pandemie gaat worden bevorderd. Vervolgens kunnen de criminelen van het dan zittende kabinet volledig losgaan op het snurkende volk met vele vrijheid berovende strafkampverordeningen.

Niet voor niets roept het AS op om de Trias Politica in ere te herstellen met echte volksvertegenwoordigers, partijonafhankelijke deskundigen die de wil van het volk uitvoeren en een eerlijke objectieve rechtelijke macht. Volledige transparantie en diverse referenda zijn dan bijkomende voordelen. Pas dan kan er eindelijk sprake zijn van een optimale democratie.

Reacties

 1. Ad bos op 08-06-2023 om 14:12 uur:

  Ja hoor . Meeeeeeeeer dan 100% juist ! !!!!!!

 2. Ad bos op 08-06-2023 om 14:12 uur:

  Ja hoor . Meeeeeeeeer dan 100% juist ! !!!!!!

 3. Rients op 08-06-2023 om 15:00 uur:

  Dank Ad.

 4. Harrie de Swart op 08-06-2023 om 23:36 uur:

  Wederom een perfecte analyse, chapeau! Helaas hebben te veel mensen nog niet in de gaten dat onze politici gewoon zetbazen zijn van het WEF en de WHO en de burgers alleen maar lastig vinden. Maar in Davos worden ze op handen gedragen en worden ze met veel egards ontvangen! Hetzelfde geldt voor de meeste westerse landen. Ongelofelijk dat veel mensen nog in de sprookjes van corona, klimaat, groen, en stikstof geloven. Je gelooft toch ook niet in het bestaan van gevleugelde paarden, eenhoorns, dwergen en elfjes!

 5. Cor Willems op 09-06-2023 om 06:35 uur:

  Oke, maar wat nu?

 6. Elize op 09-06-2023 om 07:23 uur:

  100% mee eens, actie !!!!!!

 7. scherpschutter1943 op 09-06-2023 om 08:10 uur:

  de huidige staat is je ergste vijand

 8. J.Lewis op 09-06-2023 om 08:40 uur:

  Zoals ik al 25 jaar verkondig, dat mag best veel meer verkondiugd worden. DE GROOTSTE CRIMINELE ORGANISATIE IS DE NL ROVERHEID IN AL ZIJN VERSCHIJNINGSVORMEN. GEEN ENKELE UITGEZONDERD. Bij de staat moet je altijd achterom kijken of je niet in je rug aangevallen wordt.

 9. Rients op 09-06-2023 om 09:49 uur:

  Harrie en Elize: bedankt voor jullie instemming.
  Harrie, Elize, Cor, Scherpschutter en Lewis: Er is maar 1 oplossing, nl initiatieven van onderop en dan van binnenuit het systeem slopen, bv. op de AS-manier.
  Er moet structureel iets gebeuren. Niets doen is accepteren dat het alleen maar erger wordt.

 10. Liesbeth op 10-06-2023 om 17:42 uur:

  Mee eens

 11. AnnA op 11-06-2023 om 10:45 uur:

  Dit weten we als weldenkende Nederlander toch allang?
  Ik ben blij dat ik ouder ben……….

 12. Roelof ter Mors op 11-06-2023 om 15:17 uur:

  Hoi Rients, je bent weer voluit 'tekeer gegaan'. En volkomen terecht. Voor mij zou het een immense opluchting zijn als we het snurkende volk met deze boodschap zouden kunnen wakker schudden. Hopelijk tot spoedig ziens. Groet, Roelof.

 13. Rients op 11-06-2023 om 19:17 uur:

  - Liesbeth, helaas fijn, dank.
  - AnnA, Iedereen weet dat we ook voor de gaten in een gatenkaas moeten betalen. Je mag dan wel oud zijn, ben ik ook, maar ik doe het ook voor mijn (klein)kinderen!
  - Roelof, dank voor je compliment. Zou je mij een herinneringsmailtje kunnen sturen, ben je mailadres vergeten en kan het ook niet bedenken.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?