AlternatiefStaatsbestel.nl

5 Mei. Welke vrijheid vieren we?

05-05-2018 — Op 5 mei vieren we terecht dat we niet Duits of Frans moeten denken, spreken en schrijven.

We zijn bevrijd van de Duitsers (met Italië als bondgenoot). Ruim een eeuw daarvoor van de Fransen.
Napoleon en Hitler waren onze laatste twee overheersers.
Engeland speelde een prominente rol bij zowel de bevrijding van Napoleon als ook van Hitler.

Maar hoe vrij zijn we?

In Nederland voelen veel mensen een onwenselijke bedilzucht. Vaak bekruipt de meerderheid het gevoel er niet toe te doen, niet serieus te worden genomen. Nogal eens wordt verwijtend, gefrustreerd of woedend gewezen naar Den Haag.

Is dat terecht? Deels wel, voor iedereen kan een deel hiervan verschillend zijn. De PVV-stemmers worden niet vertegenwoordigd omdat de afgevaardigden overal worden uitgesloten. SP-afgevaardigden sluiten naast PVV ook de VVD uit waardoor ze bijna structureel in de oppositie verdwijnen.

En de stemmers op de (latere) coalitiepartijen voelen zich verraden door de concessies die gedaan worden om maar te mogen regeren.
Machtswellust prevaleert vaak boven principes en verkiezingsbeloften aan de achterban.

Grote bevolkingsgroepen ervaren overheidsbestuurders als belangenverdedigers van de elite. Immers enkele kopstukken uit de regeringspartijen bepalen, gesouffleerd door enkele partijideologen en lobbyisten van multinationals en machtige organisaties. Op diverse (semi)overheidsposten zitten partijpolitiek benoemde kopstukken. Dit particratische systeem wordt ten onrechte democratie genoemd.

In de Kamer zitten meeliftende leden die hun positie deels ‘verdienden’ vanwege hun loyaliteit aan charismatische en vlot pratende partijleiders. Daarna moeten ze voor een groot deel slaafs meestemmen zoals het door de partijelite is voorgekauwd. Niks vrij van last en ruggespraak. Wat nou vrijheid?

Nog erger wordt het als we naar Europa kijken. Na het vertrek van Groot-Brittannië wordt de begroting fors verhoogd. Of het nu €300 miljard meer wordt of door inflatoire invloeden wat minder doet er even niet toe. Rutte stelt wel stoer dat dit onacceptabel is, maar hoe gaat hij zijn stelling hard maken?

Immers Duitsland, Frankrijk en Italië bepalen, zeker nu ze verlost zijn van het Verenigd Koninkrijk. Juist Engeland, het land waarmee Nederland nogal eens optrok om de Duits-Franse overheersing wat in te dammen. Na het wegvallen wordt Italië relatief een wat machtiger natie.

En wat wil nu het toeval? Duitsland met haar trouwe vazallen Frankrijk en Italië bepalen zonder wapengekletter en bloedvergieten wat Napoleon en met name Hitler ten koste van miljoenen doden slechts tijdelijk lukte. Bezet worden is veranderd in VRIJ willig soevereiniteit inleveren.

De rondzingende wrange grap dat Brussel de nieuwe hoofdstad van Groot Duitsland is lijkt steeds meer de werkelijkheid te benaderen.

Hoeveel vrijheid hebben wij als volk - met overal op 5 mei de vlag in top - nog?
Kunnen wij Europa nog uit voor de enorme verhoging van de EU-begroting ons extra miljarden gaat kosten?
En is AS de redding van de democratie?

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?