AlternatiefStaatsbestel.nl

Onze anti-democratische, niet rechtstatelijke nep-monarchie

12-04-2024 — We zijn geen democratie, verre van een rechtstaat en helaas een monarchie zonder oranje en/of nassau-dna. Triestheid troef, bedrog alom.

1 Onze democratie: Niemand maar dan ook echt niemand kan iets van een bewezen democratisch aspect binnen ons staatsbestel benoemen. Zelfs eens in de vier jaar ‘mogen’ stemmen is een verneukeratieve en kiezers belazerende poppenkast. De ‘gekozen’ politici zitten er voor zichzelf en daarnaast bovenal voor de regenten-elite, die van bovenaf wordt aangestuurd door ongekozen mondiale grootheden met heel veel macht.
Daarbij maken 109 Kamerleden tijdens de demissionaire periode geen gebruik van hun ‘democratisch recht’ de gevallen kabinetsleden te laten uitvoeren wat zij als ‘volksvertegenwoordigers’ kunnen opdragen.
Vervolgens gaan na 3 eerdere mislukte informatieperiodes 2 wereldvreemde knarren (CDA & SGP) proberen 4 narcisten tot elkaar te brengen. Kansloos!
Geert heeft heel ‘democratisch’ zijn volledige verkiezingsprogramma weggeflikkerd, omdat hij als grootste in het torentje wil, wat de andere 3 ‘democratisch’ onacceptabel vinden.
Pieter haalt pruillippend en twijfelend alles uit de kast om Geert te dwarsbomen. Zal wel onder de noemer landsbelang vallen, terwijl hij hiervoor geen kiezers raadpleegt. Zijn ZwolseThorbecke-lezing kan gerust op de brandstapel!
Caroline is als een Sjakie in de chocoladefabriek zo blij dat ze er volgens haar toe doet, maar pleegt verwijtbaar democratische misdaden. De laatste ‘misdaad’ wordt begaan door het stelletje BBB-senatoren dat tegen de reeds door de Tweede Kamer aangenomen motie om het minimumloon en de uitkeringen te verhogen heeft gestemd. Een zestiental nepdemocratische en ondeskundige staatsrechtelijke onverlaten die door de partij zijn aangewezen. Niet eentje is democratisch gekozen en inhoudelijk onbekwaam als senator. Hier geldt partijdictatuur, omdat ze partijpolitiek zijn aangesteld.
Dillan kiest onder druk lege kalkeieren voor haar VVD-geld. Tijdens de laatste regeerperiode onder Rutte, waarin de VVD uitsluitend 66-beleid uitvoerde, zijn de neo-liberalen met halvering gestraft, vrezend nogmaals gehalveerd te worden als ze aan de kantlijn blijft staan. Maar samen met de PVV in een coalitie stappen kan ook een halvering opleveren. Balanceren dus. Niet in het landsbelang, maar in het belang van de partij. En dit allemaal onder het mom van ‘democratie’.

2 Onze rechtstaat: Zijn we niet. Zolang we vasthouden aan art. 120, dat zegt dat nieuwe wetten niet aan de grondwet en bestaande wetten getoetst mogen worden door de rechter en we dientengevolge geen Constitutioneel hof hebben, geeft dit aan dat we geen rechtstaat zijn. Dat blijkt ook uit afnemen van spreektijd van leden van een partij in de Tweede Kamer en het schorsen van een week. Dat blijkt ook wanneer leden van 66 zelfs ongestraft mochten pleiten die bewuste partij te gaan verbieden. Tevens is ons recht krom als je de (re)acties van staatswege vergelijkt als het om de demonstraties van vredelievende mensen op het Museumplein en het Malieveld gaat tegenover de snelwegblokkades van Extinction Rebellion-leden. Alleen al wandelen in de berm of op de vluchtstrook van een snelweg levert een boete van ca 600 euro op. De blokkeer Friezen kregen gevangenis- en taakstraffen opgelegd.

3 Onze monarchie: Dit is middeleeuws en compleet volksbedrog. Een dna-test zou uitwijzen dat er geen greintje nassau en nog minder oranje erfelijkheden aanwezig zijn in alle onderdelen van Lex de Laatste. Door de aderen stroomt geen blauw, geen rood maar vervuild grijs bloed. Zoals het er nu voorstaat zal Amalia t.z.t. Lex gaan opvolgen, zonder gekozen te zijn, zonder oranje en nassau overblijfselen, maar wel besmet met genen van opa Zorrie, mamma Max en van de andere kant met erfelijk materiaal van pappa Lex, oma Bea, opa Claus en bovenal boef Bernhard.
Amalia zou best een leuke meid kunnen zijn, maar op basis van welke plussen zou zij staatshoofd moeten worden? Alleen als een meerderheid van de bevolking haar de allerbeste en meest geschikte zou vinden, moeten de tegenstanders zich daar bij neerleggen. Maar is ze dat?

Even terug naar de koopkracht verbetering van 1,2% voor minimumloners, uitkeringsgerechtigden en AOW-ers. Dat is democratisch (voor zover er ook maar een greintje democratie in de TK zit) aangenomen door de meerderheid van de 2e Kamer en wordt ondemocratisch alsnog afgeschoten dankzij een stelletje dikdoeners zonder ook maar 1 kiezersmandaat. Partijslaven die partijpolitiek als senatoren zijn aangesteld. In de senaat waar de BBB (BeestenBoelBende) democratisch gezien een criminele daad verricht.
Even in herinnering: in mijn vorige columnveegde ik de vloer aan met de CEO’s van de grote multinationals en zeker met psychopaat Charlene de Carvalho Heineken, wat mij een opmerking opleverde dat ik wellicht jaloers zou zijn.
Laat de populaire econoom/filosoof Pikkety nou verkondigd hebben dat de rijken tot wel 90% belasting zouden moeten afdragen en dat erfbelasting richting 100% zou moeten zijn. Dan zouden kinderen van superrijken weer voor een uitdaging komen te staan i.p.v. decadent te teren op de gratis duiten van pa en kan het minimumloon zeker 1,2% omhoog.

Dan blijkt ineens dat het kabinet in de blessuretijd van deze regeerperiode nog eens miljarden euro’s extra uittrekt voor Oekraïne. Dit bericht overvalt formerende partijen én de informateurs. Hoezo kan het kabinet dit even snel regelen, ze zijn toch slechts de uitvoerende macht. De 109 leden van de TK, die niet gebonden zijn aan de demissionaire coalitieafspraken hebben ’t voor het zeggen, zijn de wetgevende macht. Maar ja, daar zitten de machtsgeile Geert, Pieter en Caroline en dwingen hun fractiegenoten met een wurgende fractiediscipline de politieke scherven nog verder te breken. Voor wie komen zij op? Voor de gasgroningers, de toeslagenouders, de minimumloners, de AOW’ers of toch de grootkapitalisten?

Hoezo zijn we een eerlijke democratische, rechtstatelijke monarchie? Waaruit zou dat moeten blijken?
Wanneer gaat de stille meerderheid van onze laffe bevolking eens heel beschaafd de ondemocraten een enkele reis ????* wensen?
* ruimte voor eigen fantasie.

Reacties

 1. Luc Gysbrechts op 14-04-2024 om 12:49 uur:

  Wanneer worden wij wakker?

 2. Noud TOIRKENS op 14-04-2024 om 13:14 uur:

  Hoi !
  BEREGOED deze samenvatting van de (on)gesteldheid van ons "prachtige" landje.
  En... eigenlijk meen ik dat nog óók !
  In de jaren '60 met trots mijn dienstplicht vervuld bij het Regiment van Heutsz in de vaste overtuiging dat we - als dat nodig zou zijn - ons land toch in ieder geval moesten kunnen verdedigen, en ja... ik was scherpschutter, mijn "gouden" embleem hangt nog in mijn prijzenkastje.
  Nou zou ik die nog sluimerende kennis en kunde het liefst gebruiken om met een .50 Den Haag "leeg te vegen", gewoon... omdat 't hàrd nodig is.
  Met welgemeende groeten uit Den Bosch van Noud.

 3. Rients op 14-04-2024 om 21:13 uur:

  Goede vraag, Luc.

 4. Marinus op 27-04-2024 om 21:33 uur:

  Beste Rients, Tele2 is met klassieke email gestopt (dit is opzet want te moeilijk voor AI) Let op het aanstormende echte gevaar: De honden (schijn)vechten nu nog om een been. Midden mei 2024 loopt het pandemieverdrag, de WHO dictatuur, ermee heen. Daarna is een 'kabinet' niet meer belangrijk, Nederland ook niet. Ongeveer september dit jaar komen anders talige blauwhelmen verplichte injecties uitdelen.

 5. Rients op 28-04-2024 om 11:05 uur:

  Beste Marinus, Laten we hopen dat dit niet waar is.
  De hoogste tijd om het heft in eigen hand te nemen, bv. met AS.

 6. Elizabeth op 29-04-2024 om 00:15 uur:

  Marinus, laten we hopen dat er vóór die tijd iets zeer 'ingrijpens' gebeurt zodat dát niet kan gebeuren...

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?