AlternatiefStaatsbestel.nl

Waarom De 1e Demokritische Volksbeweging noodzakelijk is

04-03-2023 — Politiek Nederland is een regelrechte ramp. Onvrede onder de burgers neemt alleen maar toe. Oplossingen op de korte en lange termijn zijn maar niet voorhanden. Daarom moet het anders.

Met de toevoeging van de 1e Demokritische Volksbeweging volgt de logische vraag: nog een partij, terwijl het politieke landschap al zo versnipperd is en er zonder extra partijen al (bijna) geen kabinet te vormen valt?
Het antwoord is dan: nee, niet nóg een ordinaire partij, maar een eerste echte volksbeweging. Ordinair in de zin van gewoon, zoals bedoeld en vooral niet willen functioneren in een in-en-in fout systeem.

En bij dat ‘functioneren’ kan zeker een dubbel uitroepteken worden gezet. Immers alle huidige partijen willen macht, zijn bereid veel kiezersbeloftes overboord te gooien omwille van die macht en laten hun kiezers 4 jaar aan hun lot over.
Ze regelen liever kwalijke zaken -waaronder een coalitie- met politieke tegenstanders in achterkamertjes, zonder de kiezers te informeren en nog erger: hen toestemming te vragen. Daarna gaan de regeringspartijen op alle ministeries -aan de partijelites onderdanige- vakinhoudelijke onbenullen plaatsen. Want de partijelites, ook wel het kartel genoemd, wensen de volledige regie te houden. Dat lukt alleen als alle Kamerleden dwingend aan het kiezersbedriegende regeerakkoord worden gehouden. Dat noemen we een wurgende fractiediscipline. Want de belangrijkste doelstelling van de oppositie lijkt te zijn: het kabinet ten val te brengen.

FvD is de enige partij die het kartel wil breken, maar wil intussen wel functioneren binnen de huidige particratie (particratie is een systeem waarbinnen de partijen allesbepalend en de Kamerleden slechts slaafse carrièrepolitici i.p.v. oprechte volksvertegenwoordigers zijn) Maar binnen het huidige stelsel zijn FvD’ers wel de horzels waar de andere partijslaven niet van gediend zijn. De partij die in 1966 een democratische omwenteling voorstond, is volledig ingepakt en momenteel democratisch gezien de meest verdorven partij, die we kunnen missen als kiespijn.

Kortom, FvD is de meest democratische partij die in de Kamer is vertegenwoordigd, maar wordt verguisd door heel veel ontevreden kiezers. Deels door het misselijkmakende zwartmaken en het structurele tegenwerken door de machtsslaven, deels ook door de elitaire opstelling van met name Thierry Baudet zelf. De msm is mede schuldig, omdat ze niet onafhankelijk zijn; zelfs collaboreren met de machtsblokken. Er wordt gemanipuleerd en gesjoemeld bij het leven.
Daarentegen gaat het FvD wel mee in de zeer ondemocratische vriendjespolitiek carrousel. Ook nu weer zijn de Kandidaten voor de Eerste Kamer partijpolitiek aangewezen. FvD wil de grootste worden en dan ministers leveren, incl. de Minister President. De fractie stemt zo goed als altijd unaniem. Fractiediscipline is absoluut niet democratisch. En korte lijntjes naar de achterban kennen ze niet. Probeer maar eens in contact te komen met FVD-Kamerleden. Ook FvD-Kamerleden werken derhalve vier jaar lang met een blanco mandaat. Jammer!

Terug naar de verkiezingen op 15 maart: Het zou moeten gaan om de provincies, maar de praktijk is dat het kabinet de maat wordt genomen. De vier kabinetten Rutte (ruim 12 jaar) hebben al die tijd he-le-maal niets goed gedaan en toch staat de VVD in de polls op voorsprong. De ledenaanwas van FvD stijgt enorm, terwijl deze partij in de peilingen alleen maar zakt. Behalve Mark Rutte en Sigrid Kaag gelooft niemand in eerlijke verkiezingen. Dit destructief handelend duo suggereert geloof. Juist deze twee weten wel beter. Ja precies, zo ziek is Nederland. Verkiezingen zijn er daarom eigenlijk slechts voor de bühne, terwijl de msm, ingefluisterd door de partijelites afgeven op verkiezingen in Rusland, China en andere (vermeende) corrupte landen. Als het om de democratie, incl. de verkiezingen gaat, zijn wij een bananenmonarchie.
Iedereen begrijpt dat het FvD alleen geen structurele veranderingen tot stand gaat brengen, het heeft hulp nodig. Intussen moeten ze zelf nogal wat democratische aanpassingen invoeren, willen ze hun hoofdletter D echt eer aan doen.

De 1e Demokritische Volksbeweging kan hen binnenkort die hulp bieden. 1DV.nl is gebaseerd op het Alternatief Staatsbestel en streeft op een nette en doortastende wijze naar een pluchen revolutie. Dat betekent o.a. echte volksvertegenwoordigers met korte lijntjes naar de eigen achterban. Tevens sluit 1DV partijpolitieke benoemingen uit. Dus geen partij gerelateerde personen als bewindslieden (ministers, staatssecretarissen, burgemeesters en wethouders). Zij worden aangezocht en benoemd op basis van bewezen kundigheid binnen het vakgebied waar ze leiding aan gaan geven. Dat betekent meteen dat er geen kabinetten in elkaar worden geknutseld door enkele partijbonzen. 1DV wil volksvertegenwoordigers die doen wat ze de kiezers hebben beloofd. Daarbij kunnen diverse minireferenda worden ingezet, waardoor de burgers actief worden betrokken bij de besluitvorming. Bijna democratie in optima forma. Als ook rechters partijonafhankelijk voor bepaalde tijd worden aangesteld, is niet meer alle macht in handen van enkele partijelites. Dan is eindelijk de wil van de (meerderheid van de) burgers bepalend.

Dit realiseren kan het FvD niet alleen, de vraag is interessant of die partij dat allemaal wel wil. Maar het moet wel duidelijk worden dat het eindelijk echt anders moet, demokritisch demokraal: sociaal waar het moet, liberaal waar het kan. Maar ook het FvD en 1DV zullen het samen niet redden. Er moet meer te kiezen vallen, juist wanneer het Alternatief Staatsbestel is ingevoerd. Kijk bv. eens naar een partij als 50+. Voor welke oudjes komt die partij op? Voor de rijken of voor de mensen onder de armoedegrens? Voor woningbezitters of voor huurders? Voor voorstanders van de EU of voor bejaarden die van de EU af willen? Voor verstokte monarchisten, of voor republikeinen? Voor pacifisten, of voor oude houwdegens? Voor mensen die 120 willen rijden en maling hebben aan de stikstof en CO2 idioterie, of voor zogenaamde grijze milieufreaks die 90 aanhouden, de kachel laag zetten, koud douchen en alles elektrisch willen? Zeg het maar. 1DV biedt intern heel veel keuzemogelijkheden. Maar wellicht is er een militante 2DV, een ‘dure’ 3DV en/of een reli 4DV partij nodig. Want iedere bevolkingsgroep dient vertegenwoordigd te zijn. Zelf vind ik de laatste 3 niet nodig, maar dat is niet demokritisch gedacht!

Helaas zijn er nog geen DV-partijen zover dat ze aan de Provinciale (nep)verkiezingen meedoen, dus zal voor deze schijnvertoning (ga ik de volgende keer uitleggen!) ons advies zijn om eenmalig op het FVD te stemmen. Al was het maar om Rutte en Kaag klappen te geven.
Maar kijk intussen alvast vooruit en klik eens door naar AS, daarbinnen naar de Pluchen Revolutie en tenslotte naar 1DV, de 1e beweging die AS heeft omarmd!

Reacties

 1. Erik Stekelenburg op 04-03-2023 om 17:25 uur:

  Zeer de moeite waard dit initiatief op brede schaal te introduceren.

 2. Rients op 04-03-2023 om 23:19 uur:

  Beste Erik, dat zou mooi, volgens ons zelfs wenselijk zijn. Dit kán wanneer er een breed draagvlak voor zou komen. De onvrede over het huidige onkundige gehannes is landelijk erg groot.

 3. Antony Bogers op 06-03-2023 om 11:44 uur:

  Rutte en Kaag maken samen wel uit wat de uitslag van de verkiezingen gaan worden. Die stonden immers in oktober 2022 al vast in een poll die op NPO1 werd verkondigd.
  Verkiezingen in NL zijn een farce. De oom Van Hugo de Jonge zit sinds 2019 in de kiesraad die de uitslag bekend moeten maken. Deze uitslag wordt meestal via polls al vroeg in de avond bekend gemaakt. De feitelijke uitslag zal dan meestal ook niet ver van de polls uitkomen. Dat is ook de reden dat de VVD altijd hoog in de peilingen staat.
  Bij de laatste Franse presidentverkiezingen van Macron brachten de EU-leiders binnen 10 minuten na de sluitingstijd van de stembussen al hun gelukwensen aan Macron uit. Ook Mark Rutte. De uitslag stond dus al vast terwijl de stemmen nog geteld moesten worden. En zo gaat dat in bijna elke EU-lidstaat. NL niet uitgezonderd.
  Dat de FVD ondemocratisch zou zijn, of niet buiten het bestaande partijbestel zou kunnen functioneren kan ik toch niet beamen. Sinds kort ben ik naast lid van 1DV ook lid van FVD. Enerzijds om hen groter te maken maar ook om te zien of de groei van de FVD in leden zich ook in de verkiezingsuitslag laat vertalen. Anders toont dit het verderfelijke telsysteem van de huidige verkiezingen nu ook weer aan.
  Anderzijds blijf ik graag op de hoogte van de echte standpunten van de FVD en niet afhankelijk te zijn van de SMS verderfelijke leugens.
  Om 1DV samen te laten werken met de FVD lijkt me een hele positieve ontwikkeling. De meerderheid van de Nederlanders (en dan bedoel ik ook Nederlanders) is het huidige kartel en hun corrupte instellingen en werkwijzen meer dan zat. Dat is ook wat vlgs mij de belangrijkste overeenkomst is tussen 1DV en FVD. Ook de wijze waarop het kartel + systemen ontmanteld kunnen worden en hoe de toekomst er dan uit moet zien, verschillen partijen vlgs mij ook niet.
  Dat ontmantelen zal niet zomaar gedaan zijn, gezien de huidige uitgestrekte reikwijdte van de kartelarmen in de politiek, de media, de rechtspraak, en alle semi overheidsinstellingen. En dit is ook nog eens mondiaal aangestuurd via de VN, EU, NAVO en allerlei G? congregaties. Om hier aan te ontkomen zal een Nexit nodig zijn.
  Het continue oproepen van de bevolking om in opstand te blijven komen is een van de weinige huidige machtsinstrumenten die tot een mogelijke verandering zullen komen. Ook internationaal.
  Het afwijzen van de komende PS-verkiezingsuitslag zal een 1e stap zijn om het kartel zenuwachtig te maken en in de 1e K een blokkade van de besluiten mogelijk te maken. Een volgende stap van het kartel zal zijn om de 1e K ondergeschikt te willen maken aan de macht en wellicht deze af te schaffen. Daar zijn eerder al insinuaties toe gedaan. Voor de komende 2 jaar zal nodig zijn dat de echte omvormers van ons bestel als 1 blok verenigd blijven.

 4. Rients op 06-03-2023 om 12:49 uur:

  Beste Antony, Dank voor je uitgebreide reactie. Wij hopen samen met FvD op te kunnen trekken, maar realiseer je dat wij verder gaan dan FvD. Wij willen geen partijpolitieke benoemingen, waardoor het kabinet de 2e van de 3 poten van de Trias Politica gaat worden, naast poot 1: het parlement. En de Senaat willen wij heel belangrijk maken door ook hier partijonafhankelijke topjuristen te plaatsen. Samen met benoemde rechters voor steeds 6 jaar heb je een Constitutioneel Hof, kan art 120 verdwijnen en is de 3e poot van TP gerealiseerd. Dit alles mist Forum, is toch wel essentieel.
  Verder hopen wij op een sneeuwbal-effect als leden van en stemmers op andere partijen merken dat via mini-referenda de achterban regelmatig bij de besluitvorming wordt betrokken en er geen kiezersbedrog meer plaats vindt, omdat er geen 4 jaar lange coalities meer worden gesloten.
  Als het in NL een succes wordt, zal België volgen en daarna ....!

 5. Erwin v K op 11-03-2023 om 10:15 uur:

  Er zou een grote basis van onafhankelijke media moeten zijn of een verbod op politieke propaganda op de media. Als dit zou bestaan zou bindende referenda een goede oplossing zijn voor democratie.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?