AlternatiefStaatsbestel.nl

Unico Politica i.p.v. Trias Politica

13-01-2023 — Wat de politiek democratisch maakt is een goed werkende Trias Politica.

Kijken we naar wat recente gebeurtenissen, dan zal vaak de vraag worden gesteld: “Hoe kan dat nou?”

Laat ik ter illustratie wat voorbeelden pakken:
A1 – Sem B reed zonder rijbewijs Bam (4 jaar) dood.
A2 – Moeder en zoon betrapt op rijden zonder rijbewijs
A3 – Boeren reden massaal met trekkers op snelwegen
A4 – Voetbalhooligans kunnen wedstrijden blijven bezoeken
B1 – Vreedzame demonstraties met geweld uit elkaar gedreven
B2 – Fakkeldrager opgepakt en de cel in
B3 – Viruswaarheid van bankrekening ‘beroofd’
B4 – Joost Knevel veroordeeld na beschuldiging prominenten

Drie leuke quizvragen: Wat hebben de 4 A zaken gemeen, wat de 4 B zaken en wat is het verschil tussen de A- en B items?

A1 – Sem bestuurde zonder rijbewijs de auto van zijn moeder, met haar toestemming. Sterker nog, zij zat naast hem op de passagiersstoel. Het kostte Bam het leven. De kantonrechter veroordeelde moeder en zoon tot een boete van 750 euro en 2 maanden ontzegging van de rijbevoegdheid wegens het veroorzaken van gevaar op de weg. Tevens voor Sem 500 en voor de moeder 340 euro boete voor het rijden zonder rijbewijs. Kleine Bam van 4 leeft niet meer.
A2 – Andere moeder, andere zoon worden aangehouden. De vrouw achter het stuur had geen rijbewijs. Ze kreeg een bekeuring en beloofde stellig geen meter meer te rijden. Enkele minuten later werd dezelfde auto weer aangehouden: zoon zonder rijbewijs achter het stuur, met ma naast zich. Hij eveneens een boete rijker. Het advies aan beide rijvandalen: bij de volgende rijbewijsovertreding wordt de auto in beslag genomen. De agenten geloofden de vrouw dat ze de auto zou gaan verkopen, hoewel ze niet aangaf wanneer. Hier gelukkig (nog) geen dode peuter.
A3 – Tractoren mogen niet op de snelweg, dat weet iedere boer. Maar agenten zouden het ook moeten weten. De boeren kwamen op voor het voortbestaan van hun bedrijfstak en dat mag. Ze overtraden massaal de verkeersregels en dat mag wettelijk niet, maar ze kwamen ermee weg. Niet eenmaal, maar meerdere keren. Een keer werd er in Friesland door een ‘geflipte’ agent geschoten. De agent werd aangepakt en terecht, hoewel de beschoten boerenzoon op dat moment niet op de snelweg reed. De boerenacties gingen slechts om eigenbelang, CO2 en wat stikstof. Acties waarmee de boeren tijdelijk wat succes werd gegund.
A4 – Voetbalhooligans kunnen hun liederlijke gang gaan. Er wordt hen geen schaamhaar in de weg gelegd. Ooit werden Utrechtfans nadat ze de wagons hadden gestript op dezelfde trein teruggezonden en op Utrecht Centraal de verwoeste treinstellen ongestraft uitgeschopt. Het ontregelen van voetbalwedstrijden (vuurwerk, veld bestorming en racistische spreekkoren) door “de harde kern” wordt getolereerd. De politie zegt te weten om wie het gaat, maar stadionverboden en melden tijdens de wedstrijd van ‘hun’ favoriete club zit er domweg niet in.

B1 – Vreedzame demonstraten werden in Amsterdam en Den Haag met knuppels, romeo’s, honden en waterkanonnen op zeer gewelddadige wijze uiteen gedreven. Omdat ze door de respectievelijke niet democratisch gekozen burgemeester verboden werden. Maar demonstreren is een grondwettelijk recht. Het excuus dat covid dan toeslaat, of dat er te weinig agenten zouden zijn is pure kul. Vreedzaam is vreedzaam, totdat romeo’s komen rellen. Bij voetbalwedstrijden zijn ook agenten, maar die durven daar niet op te treden.
B2 – De fakkeldrager die met een brandende fakkel bij Kaag voor de deur stond is ingerekend en kreeg maanden cel. Uiteraard is het niet slim, maar dat is niet strafbaar. Het was hooguit wat intimiderend, hij overtrad echter geen enkele wet.
B3 – Viruswaarheid won een proces tegen de staat. Waar normaal maanden voor hoger beroep geldt, kreeg de overheid het zowaar binnen 2 dagen wel voor elkaar. In samenwerking met de bank werd de rekening opgeheven, waardoor Viruswaarheid niet meer levensvatbaar is.
B4 – Joost Knevel werd vervolgd en kreeg maanden celstraf nadat hij o.a. Jaap van Dissel had beschuldigd van ritueel satanistisch kindermisbruik.

Ik ga in alle gevallen niet mijn mening geven, omdat ik de ins en outs niet ken, maar er valt mij wel wat op.
Overal waar het de overheid of overheidsdienaren betreft schiet men zwaar in de stress en vinden ze de door m.n. VVD66 benoemde rechters aan hun kant. Dit is erger dan vriendjespolitiek, het riekt naar ordinaire klassenjustitie.
Zonder rijbewijs rijden (met of zonder dodelijke afloop) telt amper, tractoren op de snelweg: ach een beetje overlast. En hooligans die na de (on)nodige vernielingen rustig naar huis mogen, deren de politieke kopstukken niet.

Maar de 4 onder B genoemde voorvallen zijn gelieerd aan de politiek, zijn bedreigend voor een totaal niet functionerende overheid en haar psychopathische kopstukken.

Zou het dan ook zomaar kunnen dat men aan de top heel veel van elkaar weet, waardoor veel gaat zoals het niet zou moeten gaan en dat daarom bv. Joris D. nog steeds zonder rechtszaak thuis mag genieten van de vrijheid?

Hoe dit allemaal kan, ligt aan het feit dat alle drie de poten van de Trias Politica in handen zijn van de politieke elite. Immers de wetgevende- (het parlement), de uitvoerende- (kabinet) en de rechterlijke macht worden allemaal partijpolitiek benoemd én aangestuurd. We hebben daardoor zeg maar een Unico Politica. Ook dat probleem is binnen het AS (Alternatief Staatsbetel) opgelost. Zie hiervoor de Pluchen Revolutie hier op de site.

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?