AlternatiefStaatsbestel.nl

Wat als Mark Rutte opstapt?

19-07-2022 — In het afgelopen weekend vloog een klein vliegtuigje over met achter zich de tekst: ‘Rutte stap op.’ Maar wat dan?

In het afgelopen weekend vloog een klein vliegtuigje over met achter zich de tekst: ‘Rutte stap op.’
Maar wat dan? Wordt het daarna beter, krijgen we dan veel meer van hetzelfde of mogen we dan nog meer ellende verwachten?

Hoewel de overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking het met deze tekst hartgrondig eens zal zijn, is het zonde van de tijd, de moeite en de brandstof. Als Rutte opstapt staat Kaag in de startblokken en de vraag is of we er dan op vooruit gaan. Maar ook met Hoekstra, Jetten of Klaver aan het roer vaart het schip der Nederlanden richting een alles vernietigende ijsberg.

Demonstraties die in toenemende mate worden georganiseerd zijn hartverwarmend, maar leiden tot niets. Voor het toenemende gevoel van lotsverbondenheid is het prima, maar de overheid is er totaal niet gevoelig voor.
Mochten de boeren na het platleggen van Schiphol een hardhandige aanpak van de ME, oproerpolitie en de hijgerig volgzame boa’s overleven, zou het kabinet wellicht genegen zijn de boeren ietwat tegemoet te willen komen, om ze vervolgens een half jaar later alsnog uit te kleden, persen of kopen. Kortom deelsuccesjes en vaak van korte duur.

Ook breedgedragen en ondertekende petities zijn tijdverspilling. Ze geven valse hoop aan de betrokken ondertekenaars. Petities worden gelijk bij het oud papier gegooid en referenda zijn een gepasseerd station, nadat met instemming van D66 deze vorm van (schijn)democratie de nek is omgedraaid.

Onze overheid is niet meer van en voor ons, maar wordt geleid door ‘hogere’ machten buiten Nederland. Kijk hiervoor eens naar het CETA-verdrag met Canada. Zonder in details te treden over de inhoud waren er genoeg argumenten om dit verdrag niet te ondertekenen. Echter Brussel heeft binnen de gehele EU gelobbyd om dit akkoord ondertekend te krijgen. Opmerkelijk is dat dit soort beslissingen unaniem moeten worden genomen. Eén land (bv. Malta of Luxemburg) zou het kunnen tegenhouden, wat democratisch gezien discutabel is.

Maar hoe verliep het CETA-proces? In 2017 is het al in werking getreden, de Tweede Kamer heeft er anderhalf jaar geleden (fractiediscipline van alle coalitiegenoten) pas mee ingestemd. Vorige week werd in de Senaat de laatste stap gezet. Daar heeft de coalitie geen meerderheid. Maar in de achterkamertjes moet Rutte nogal wat hebben beloofd aan de PvdA, waardoor die partij met slappe enkels overstag ging. CETA werd afgelopen dinsdag aangenomen.

Heeft u in de laatste 2 alinea’s iets over kiezers of inspraak kunnen lezen? Wellicht heeft het merendeel van de bevolking nooit van CETA (of de VS-variant TTIP) gehoord. Daar had de regering energie in moeten steken, maar dat zou voor hen een averechts gevolg gegeven kunnen hebben.

Wat dan zult u vragen? Nou, het antwoord is simpel. Niet top-down regeren, maar bottom-up. Het volk moet bepalen en niet een eng elitair stel partijregenten, die dansen naar de pijpen van nog elitairdere, nooit gekozen democratie-criminelen van buiten de Nederlandse openstaande landsgrenzen. Met dit stellende de kans lopen als populist te worden weggezet.

Maar bij het woord populist moet worden gedacht dat die persoon voor het volk opkomt i.p.v. voor het welvarendste deel van de bevolking. Dus afscheid nemen van het zichzelf belangrijk vindende deel van de bevolking dat wel weet wat ‘goed’ is voor het gepeupel. Eigenlijk zou iedere politicus een populist moeten zijn en dit ‘scheldwoord’ als een eretitel, als een geuzennaam moeten ervaren.

Helaas is er geen partij met Kamer- Staten- en Raadsleden die te allen tijde de eigen belangen ondergeschikt stelt aan de belangen van de eigen achterban, behalve partijleden die AS (zie elders op deze site!) aanhangen.

Met het AS-systeem was er in de Kamer anders gekeken naar de boeren. Dan was CETA (en ook TTIP) waarschijnlijk tegengehouden en was er in Almere nooit aan een Floriade begonnen. Binnen een fout systeem kunnen foute mensen de top halen en die foute mensen zijn niet te genezen, omdat ze als super ego’s, machtswellustelingen, narcisten en/of psychopaten genieten van hun positie. Of in de tang zitten bij hogere instanties die belastende info hebben over deze tot marionetten gedegradeerde partijtijgers.

Kortom, als omhooggeglibberde carrièrepolitici niet te veranderen zijn, moet het systeem waarin zij denken te kunnen functioneren worden aangepast. Zodanig dat niet partijen de dienst uitmaken, maar het volk bepaalt. En dit vind je terug bij partijen die AS omarmen. Voorlopig helaas alleen nog De 1e Demokritische Volksbeweging.

Reacties

 1. Nyong op 19-07-2022 om 18:30 uur:

  Daar struikelt Rutte-me-tut over zijn OPSTAPJE.
  Hij zwetste uit zijn nek, die nu gebroken is.
  Vroeger bestond het gebroken geweertje. Nu is het geweertje een geschenk.
  En wat gebeurt er met dát geweertje? Duikt met al zijn geschonken broertjes op de zwarte markt.

 2. Rients op 19-07-2022 om 18:45 uur:

  Beste Nyong, wat is je punt?

 3. Nyong op 19-07-2022 om 19:20 uur:

  Cryptische omschrijving:
  Dat de punt bij het paaltje komt.
  Dat die misPUNT [MR] voor PAAL staat.
  Het gebroken geweer was in Nederland voor de Tweede Wereldoorlog ook een symbool voor het pacifisme. ?

 4. piet op 20-07-2022 om 17:56 uur:

  Het is een mooi streven echter alles is verstrengeld aan macht politiek en geld, niets is aan het toeval overgelaten dus wil men dit doorbreken dan is dit een onmogelijke opgave. Er is 1 oplossing de mens gebruikt slechts 2% van zijn denkvermogen als dat mogelijk is om dit naar minimaal 50% op te krikken dan ligt daar de oplossing, en onze toekomst.

 5. Rients op 20-07-2022 om 23:34 uur:

  Piet, waar woont die chirurg / specialist?

 6. Hilbert van der Vecht op 21-07-2022 om 20:46 uur:

  Wat als Rutte opstapt

  We ondervinden iedere dag hoe ontzettend strak het Grondwettelijke keurslijf van Thorbecke zit. Knap gedaan. We kunnen welhaast onmogelijk van de koning af. Noch van zijn mederegenten in Nederlandse Staats Instituties. : Grondwet, Rechtsstaat en Onafhankelijke rechtspraak. Deze instituties zijn niet rechtstreeks te adresseren, want ze hebben geen postadres. . Slechts de daarop gestoelde politiek-bestuurlijk instituties zijn dat Alle geweldloze verandering moet dan ook via politieke organisatie. We zien bijvoorbeeld dat Rutte als Staatssecretaris de DNB vrij baan geeft m.b.t. de pensioenen. v.a. 2007 daalt de rekenrente en duikt onder de 4% om zelf negatief te worden; de DNB speelt een uiterst kwalijke rol, door alles op te hangen aan een foutief rapport. De rendementen op beleggen zijn zeer goed. Fondsen verdriedubbelen nagenoeg in 14 jr tijd. Nu zien we dat niet de Instituties ons dwars zitten maar instellingen met postadressen, politiek-bestuurlijke organisaties gevuld met regenten. Van vakbonden tot omroepen en alles daar boven en ertussen. Hoge colleges van Staat, vaste advies colleges, hoge rechtspraak colleges, planbureaus. Ons politiek-bestuurlijk stelsel is niet duaal meer. Eenmaal de coalitie gevormd geldt partijdiscipline. Mark Rutte komt de eer toe dat hij dit zgn duale systeem naar zijn hand zet. In de 2e kmr zitten carrière politici die eigen belang, lobby, laten prevaleren boven volksvertegenwoordiging en landsbelang. Onze Staten-Generaal is niet duaal ook al ziet het er op papier zo uit. Kamerleden die ageren tegen gevoerd partij-politiek beleid worden vakkundig uitgerangeerd. Voorbeeld meest recent : Omtzigt. Inmiddels tig partijen. Thorbeckes verdeel en heers grondwet is formidabel. Rutte weet het als geen ander

 7. J.p. B. op 18-08-2022 om 06:54 uur:

  Rutte weg en dan het D66 Kaagmens en wat is dan het verschil? Rutte volgt nu immers alleen orders van Het Kaamens op omdat hij bang is van deze super dominante mevrouw, met haar slaafje Jetten, en die overigens nauwelijks verstand van politiek heeft en al helemaan niet van financien. BEVEL VAN HAAR: vanavond - 18/8/2022 - allemaal verzamelen in het Catshuis en geeft ze nieuwe bevelen/orders en daarna spreekt iedereen weer met dezelfde tong en dus haar tong! Arm Nederland, een land dat zich zo afhankelijk maakt van een dom/stuurloos persoon.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?