AlternatiefStaatsbestel.nl

Hoe betrouwbaar is de overheid?

04-06-2022 — Wie gelooft nog in de integriteit van onze overheid? Eens in de 4 jaar een rondje rood kleuren, waarna de ‘uitverkorenen’ geacht worden in het belang van de bevolking te handelen? Ja toch? Precies! Zo zou het moeten. Maar is het ook zo?

Helaas. Een greep(je) uit recent nieuws.
Rob Jetten (D66) wil niet in roebels betalen waardoor wij geen gas en olie meer van de Russen kunnen kopen. Wie boycot wie? Hebben de Russen niet het recht zelf te bepalen in welke munt zij betaald willen worden? Jetten (ja, nog steeds D66) verplicht indirect Japanners en Chinezen toch ook een toegangskaartje voor de Floriade of de Keukenhof met euro’s aan te schaffen? Inclusief een hapje en een drankje gaan de Aziaten zonder gemor in euro’s afrekenen.
Door te weigeren roebels als ruilmiddel te gebruiken, jaagt hij alle Nederlanders op hogere energiekosten. Dit heeft niets met principes te maken, eerder met het pleasen van de nergens gekozen Davosgangers (waaronder Schwab, Gates én Maxima), ten koste van voornamelijk de mensen met een zeer smalle beurs. Is u de vraag voorgelegd om roebel betalingen te weigeren?

Kijk naar de benzineprijzen. Nergens in de EU moet meer per liter afgetikt worden dan hier in Nederland. Wellicht om vanuit ons land de aarde te gaan redden van een vermeende opwarming. Daarvoor moeten de mensen zich hier ook nog eens gigantisch in de schulden steken om hun woningen te isoleren en bovenal een warmtepomp aan te schaffen. Warmtepompen die niet energiezuiniger en zeker niet milieuvriendelijker zijn dan de nieuwste types cv. De kosten kunnen oplopen tot meer dan € 15.000,--. ‘Onze’ overheid gaat burgers zware lasten, incl. schulden opleggen om de wereld te redden. Wat verzwegen wordt is dat de VS, Rusland, China en India niet meedoen aan deze gekte, omdat men daar al wel weet dat het klimaat voor 99% wordt bepaald door kosmische invloeden, met de zon als hoofdrolspeler. Wat is de mening van de kiezers?

Vervolgens gaat de prijs van een pakje sigaretten richting de € 45,--. In wiens belang? Als het is ingegeven om ziektekosten te besparen, verbied het dan helemaal. Nu treft het wederom mensen met een kleine portemonnee. Rijke mensen kunnen het zich gemakkelijk permitteren per dag een pakkie peuken weg te paffen. Maar juist voor mensen die al bijna niets meer hebben is een sjekkie een stress verminderende gewoonte, wellicht een fijne verslaving. Door de prijs rigoureus te verhogen wordt aan klasse bevoordeling gedaan en blijft deze melkkoe (b)loeien. De smokkelcriminaliteit zal bij een verbod even welig tieren dan wanneer de prijs fors wordt opgetrokken. Welke burgers vertegenwoordigt de overheid hier?

Dan het woningprobleem. Heel bewust heeft de overheid een woningtekort gerealiseerd, waardoor de prijzen skyhigh gingen en woningen onbetaalbaar werden voor starters. Vervolgens komen diezelfde starters ook niet zomaar in aanmerking voor een huurwoning. Wachttijden van 15 jaar is in vele steden geen uitzondering. Veel meer woningen bouwen is geen enkel probleem, kan zonder verhoogde staatsschuld worden gerealiseerd. Maar dan knallen wel de huizenprijzen in Laren, Blaricum, Wassenaar of bv. Bloemendaal gigantisch in elkaar. Voor wie zat de overheid er ook al weer?

Dat geldt ook voor huurwoningen. 100.000 extra woningen realiseren is geen probleem bij de juiste besluiten. Maar wat beslist de overheid in al haar onkundige wijsheid en tevens anti democratisch? Statushouders gaan voor de Nederlanders die al jaren op de wachtlijsten staan. Ook het statushouderschap, vluchtelingen- of immigratieprobleem is met een pennenstreek op te lossen. Dan moeten de parlementariërs naar de bevolking luisteren en niet naar de regenteske partijelites en buitenlandse bemoeials als Brusselse blaaskaken zonder burgermandaat en niet gekozen WEF-dwazen.
In het verlengde van de woningnood zijn er ook extreme wantoestanden bij de studentenhuisvesting. Daar is heel moeilijk een kamer te vinden en zo ja, dan amper leefruimte met weinig privacy, tegen extreem hoge huurkosten. Behoorlijk wat geluk, een bevriende huisjesmelker of heel veel geld levert een plekkie op. Eén beginnend studente had blijkbaar uitzonderlijk veel mazzel. Nog voor ze besloot niet in Leiden, maar in Amsterdam te gaan studeren, had ze al een kamer. Naar ik heb horen fluisteren enkele kamers bijeen. Volgens Maxima heeft ze geen kruiwagen, maar een mammoettanker vol geluk gehad. Tuurlijk, een koningin liegt niet. Toch?

Waar de overheid (ook die op gemeentelijk niveau) ook al onbetrouwbaar is, is op het terrein van de benzine- en dieselauto’s. Eerst decennia lang geld verdienen aan btw- en bpmheffingen en vervolgens deze voertuigen over enkele jaren verbieden? Nu al worden ze geweerd in diverse binnensteden. Maar die auto’s zijn toch ooit legitiem aangeschaft? De overheid maakt van zo’n keurige bestuurder in wezen een milieucrimineel, terwijl gewoon netjes wegenbelasting is betaald, alsmede accijns en BTW voor de brandstof, wat vliegpassagiers niet hoeven, terwijl er vervolgens ook nog eens miljarden aan staatssteun vervliegt. Voor welke burgers was de overheid er ook al weer? Tussen neus en lippen door wordt structureel 5 miljard uitgetrokken voor defensie. Dat bedrag zou vredelievend elders veel beter besteed kunnen worden. Dit besluit is in ieder geval de burgers niet ter beoordeling voorgelegd.

Als de overheid dus echt wat voor de burgers wil doen, zou die naast de zorg, het onderwijs, toeslagenouders en bv. Groningen eens moeten kijken naar het boetebeleid en het solidariteitsprincipe.
(Verkeers)boetes zijn bedoeld om mensen aan te zetten fout gedrag te corrigeren. Maar door iedereen hetzelfde te laten betalen voor bv. enkele km. te hard rijden, schiet de overheid haar doel voorbij. Zo’n boete valt iemand met het minimumloon heel zwaar, terwijl een miljardair na de flits het gaspedaal nog eens extra indrukt, omdat er wellicht de eerstvolgende kilometers niet nogmaals geflitst zal worden. Zo wel: jammer dan!
Waar het de ziektekostenpremie betreft zou een solidariteitsprincipe een nobel initiatief kunnen zijn. Een premie per maand naar draagkracht, zoals de hypotheekrenteaftrek inkomensafhankelijk al decennia als normaal wordt gezien, terwijl daar het solidariteitsprincipe ver te zoeken is.

Voor onze overheid die echt aan de eigen burgers wil denken, is nog een lange weg te gaan. Daarvoor hoeft niemand een socialist of communist te zijn. Empathie en echt kijken naar de wensen van de mensen in het land kunnen al wonderen verrichten.
Bij wie staat dit in het verkiezingsprogramma en wie is daarna bereid dit 4 jaar vast te houden?

Reacties

 1. Yvonne op 04-06-2022 om 23:28 uur:

  Dit horrorkabinet moet worden afgezet;nieuwe verkiezingen en een Nexit.Zo niet zakken we met een sneltreinvaart alleen maar verder weg!Deze regering is kampioen in het afbreken ,op alle fronten!

 2. jeanne adriana van der meer op 05-06-2022 om 03:35 uur:

  Hoe lang pikken de Nederlanders dit nog ?

 3. Herwig op 05-06-2022 om 07:59 uur:

  Beste,
  Roebel of dollar?
  Dit is een strijd om de financiële en economische wereldhegemonie, denk ik. De belangen zijn torenhoog hierin, dus als Poetin hierin zijn zin krijgt zou dit wel heel gevaarlijk kunnen zijn om zijn oorlog te financieren met sterke roebels...

 4. Xander op 05-06-2022 om 08:28 uur:

  Waar het de ziektekosten premie betreft…
  Deze wordt berekend naar de hoogte van je inkomen, daar staat mij iets van bij van toen ik zelfstandige was. Uit het hoofd iets van 5% ofzo?
  Het idee achter het geschreven stuk klopt maar stel je zou deze waarheden gieten in een politiek programma? De warhoofdjes zouden nog stemmen op eurofiele bedriegers. NL

 5. Bert van Baar op 05-06-2022 om 08:40 uur:

  We hebben t vaak over dat we geregeerd worden door de Haagse en Brusselse elites maar eigenlijk worden we genegeerd …..

 6. Hein Rietveld op 05-06-2022 om 11:18 uur:

  Dit cabinet heeft ons verraden. Dat wordt door steeds meer mensen herkent.
  Het wordt met de dag moeilijker om van deze junta af te komen. Geleidelijk verdwijnt onze democratie in een dictatuur. Iedere dag wordt het moeilijker om op democratisch wijze de oppositie eens een kans te geven. Dit zal uiteindelijk leiden tot volledige dictatuur waar niemand meer wat aan kan doen.
  Het is niet te hopen dat het ooit zo ver komt, dat een ondergrondse beweging weer de enige weg is om deze onrechtvaardigheid te gaan bestrijden.

 7. Antony Bogers op 05-06-2022 om 11:24 uur:

  Bert van Baar schrijft het correct en pakkend:
  We worden niet geregeerd maar genegeerd !
  Er wordt wel geregeerd maar niet in het belang van het volk. En dat geldt zo voor de gehele westerse maatschappijen. VS, Canada, Australie, Europa. Het zijn allemaal de grootste aanhangers en uitvoerders van het WEF geloof. En dat wordt voornamelijk aangestuurd door de CABAL en het daarbij behorende grootkapitaal . Daarnaast beheersen zij de SM en MSM om de bevolkingen in alles voor te liegen en voor te bereiden op slechtere tijden. Het wordt echt tijd voor een tegenactie. Anders zal de westerse wereld vervallen naar het niveau van de 3e wereld. Wellicht is dat democratisch?

 8. Rients op 05-06-2022 om 11:25 uur:

  Yvonne: Zonder een ander staatsbestel (AS!) is alles kansloos. Machthebbers geven nooit iets van de macht weg.
  Jeanne: Tot het te laat is. Juist daarom moet er een pluchen revolutie plaats gaan vinden (AS?)
  Herwig: Het gaat niet om Poetin, maar om de machten die hij bestrijdt. Er zijn wezenlijke afspraken met hem gebroken. En kijk eens naar de VS. Zij bezetten meer dan een derde van Syrië om daar olie uit de grond te halen. Het land is verwoest en er is niemand die de VS de maat neemt. Ook de Oekraïne sympathisanten niet!
  Xander: De premies zijn voor iedereen gelijk. wel kan de een besluiten aanvullende dekkingen bij te verzekeren en de ander niet. Ook verschillen de tarieven per maatschappij, daarom is er vrijheid van keuze.
  Bert. Idd., er wordt over onze hoofden heen beslist. 3/4 van onze grondwet is al overgenomen door Brussel. WEF en WHO willen ook de rest.

 9. Rients op 05-06-2022 om 11:30 uur:

  Hein: Ken je het Alternatieve Staatsbestel? Zie de doelstellingen en de mogelijke invulling (pluchen revolutie) hier op de site. 1dv.nl heeft dit AS-systeem opgenomen in haar programma. Dan kan de dictatuur worden afgewend, maar dan moet het wel breed steun krijgen.
  Antony:Correcte analyse. Juist daarom AS (zie hierboven) als het al niet te laat is.

 10. Harrie de Swart op 05-06-2022 om 16:06 uur:

  Wederom perfecte analyse van Rients! De uitdrukking horror kabinet van Yvonne vind ik schitterend! Inderdaad, ze hebben lak aan de burger en voeren gewoon de idee-en uit van een stel uiterst gevaarlijke psychopaten, die nog veel erger zijn dan Hitler; die laatste beperkte zich tenminste nog tot Europa. Het Alternatief Staatsbestel is de oplossing, probleem is de mensen met dit idee te bereiken.
  PS Soort zoekt soort, heb ik altijd geleerd. Rutte heeft inderdaad allemaal mensen om zich heen verzameld die net zo incompetent, leugenachtig, achterbaks en dictatoriaal zijn als hijzelf.

 11. Rients op 05-06-2022 om 17:20 uur:

  Beste Harrie, dank voor je compliment en je bevestiging dat AS de oplossing zou kunnen zijn. Wist je dat 1dv.nl AS in z'n totaliteit heeft opgenomen in haar programma?

 12. herwig six op 05-06-2022 om 17:49 uur:

  We worden niet alleen genegeerd, maar ook bestolen door de overheid, die miljarden bijdrukt om hun problemen op te lossen. Als burger zou je dat eens moeten proberen ... en het erge is nog dat het bijdrukken geen oplossing zal zijn. Het financieel systeem is failliet?

 13. Rients op 05-06-2022 om 18:59 uur:

  Beste Herwig, helaas volkomen met je eens! De problemen stapelen zich juist alleen maar op.

 14. scherpschutter1943 op 06-06-2022 om 09:52 uur:

  En wie doet er wat aan het hoorrorkabinet? Niemand dus, want ja democratisch he, je kan toch niet zo maar een staatsgreep plegen. Inderdaad, de langs democratisch gekozen politici weten precies hoe het systeem werkt dat hen aan de brenmgt maar ook aan de macht houdt. Dus democratische vberandering werkt absoluut niet. Mijn conclujsie? De staat is je ergste vijand.

 15. Rients op 06-06-2022 om 10:22 uur:

  Scherpschutter: Dan is een revolutie de enige uitweg, waarbij mijn voorkeur gaat naar een pluchen revolutie zonder bloedvergieten. Zie hier op de site o. a. doelstellingen en pl. revolutie

 16. Rob op 23-06-2022 om 09:53 uur:

  "(Verkeers)boetes zijn bedoeld om mensen aan te zetten fout gedrag te corrigeren. Maar door iedereen hetzelfde te laten betalen voor bv. enkele km. te hard rijden, schiet de overheid haar doel voorbij."

  Dit is natuurlijk gelul van een dronken aardbei, want we kennen in NL, of althans zouden moeten kennen, een gelijkheidsbeginsel en dat houdt in dat iedereen gelijk behandeld wordt.

  Als je er dan voor wilt zorgen dat de rijke stinkerd net zo hard geraakt wordt als de arme pauper, dan moeten we heel snel een puntenrijbewijs instellen, net als in Duitsland. Bij het maximum gaat gewoon je rijbewijs door de shredder en kan je na 2 jr rijontzegging gewoon weer van voren af aan beginnen. Dán raak je ze wel. En dan natuurlijk niet zo soft worden om uitzonderingen te maken voor mensen die beroepsmatig of voor economisch belang afhankelijk zijn van hun rijbewijs.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?