AlternatiefStaatsbestel.nl

Toeval bestaat niet

16-07-2021 — Waar de regeringsploeg van Rutte III de demissionaire status koestert, is er op het al lage niveau van de huidige democratische normen en waarden nog eens een enorme erosie gaande.

Onder het motto: een kabinet kan maar 1 maal naar huis worden gestuurd, gaat het grondwetteloos voort met waar de vertegenwoordigers van de VVD, het CDA, D66 en de CU al 4 jaar wel- en vooral niet goed in zijn.

Uitermate goed zijn de carrièrepolitici van genoemde partijen in het kiezersbedrog op grote schaal. Met name tijdens deze demissionaire staat van ontbinding. Na eerder al de nood-en spoedwetten ons door de strot te hebben geduwd, werd vorige week, eigenlijk min of meer tijdens de schoten op Peter R. de Vries, het vermeende killervirus corona naar een a-status opgewaardeerd. Zonder inmenging van de rechter kan er rechteloos worden ingegrepen richting mensen met een goed verstand. Kinderen kunnen uit de ouderlijke macht worden ontzet, wanneer gehersenspoelde ‘deskundigen’ oordelen dat niet gevaccineerde ouders een gevaar zijn voor niet besmet te maken kinderen. Volwassenen zonder prik kunnen ook zonder proces in isolatie worden geplaatst. We noemen Nederland een vrij land.

In een tijd waarin er geruchten gaan dat het aantal doden door het vaccin het aantal dat aan corona zou zijn overleden overtroeft, doet Rutte kalmpjes aan met de coalitiebesprekingen. De campagne voor de verkiezingen was zwanger van de goede intenties, met een staatsliederlijke coronapremier als boegbeeld. De verkiezingen werden gewonnen en de instorting van Pinokkio Rutte was daarna bijna een feit. De VVD moest zich bescheiden opstellen. De potentiele coalitiegenoten roken de stank van een partij in ontbinding en dachten daar onwelriekende garen bij te kunnen spinnen. Gelukkig voor Mark maakte het CDA ‘t nog bonter.

GroenLinks denkt te kunnen profiteren en loopt zichzelf voorbij op het glibberige pad naar ordinaire macht. Rutte zegt niks en zegt niks toe. Is dat zwakte of juist heel sluw? De 4 zonder GL kunnen voorlopig ondemo door. Wel is ‘t Rutte’s eis om als grootste partij mee te doen aan een nieuwe regering, ook al kost dat deze keer heel veel meer kiezersbeloftes dan voorgaande keren.

Onze huidige democratie drijft op grillige partijwensen en eisen van carrièrepolitici. Landsbelang is na elke verkiezing een loos begrip dat immer tot aan de eerstvolgende kiezersronde uit het (partij)woordenboek wordt geschrapt. Hoe anders zou het gaan wanneer partijen met het AS-systeem (Alternatief Staatsbestel) als speerpunt zoals De 1e Demokritische Volksbeweging (1dv.nl) een meerderheid in de Tweede Kamer zouden behalen?
Dan staan de belangen van de kiezers centraal in plaats van die van de partijelites.

Nu heeft Mark Rutte langzaamaan de regie weer in handen en kan nog alle kanten uit draaien. Alle kanten waar de VVD-kiezers geen weet van hebben, de stemmers op de partijen die ondergeschikt mogen aanschuiven al helemaal niet.

Dit is geen toeval, want toeval bestaat niet. Zo gaat het al decennia en we vinden het blijkbaar wel goed zo. Wellicht bij gebrek aan een alternatief. Een alternatief dat er na afgelopen week wel is: De 1e Demokritische Volksbeweging. Toeval? Nee, toeval bestaat niet.

Was de aanslag op Peter R. als uitzondering dan wel toeval? Toevallig gelijk met de opwaardering van covid naar een a-status? Wel als toeval zou bestaan. Toevallig kreeg de aanslag alle media-aandacht, terwijl de a-status ongemerkt werd ingevoerd. Brandde Peter zich wellicht aan een bepaald onzichtbaar vuur? Was de timing .......?

Toeval bestaat immers niet, alles heeft een bedoeling, een reden.

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?