AlternatiefStaatsbestel.nl

Protesteren & demonstreren: zonde van alle energie?

23-06-2020 — Bob Dylan, John Lennon, Boudewijn de Groot, Barry Mcguire deden hun best, iedereen knikt ja, is onder de indruk en gaat weer over tot de sleur van de dag. Immers, ze hadden geen oplossing, geen alternatief.

In Amsterdam op de Dam werd tegen de voorschriften van vakinhoudelijke onbenullen in toch gedemonstreerd. Halsema had het wettelijk moeten verbieden, deed het niet en het leverde geen enkele corona besmetteling op. Met handhaving waren er hoogstwaarschijnlijk wél gewonden gevallen, omdat politie en ME Befehlen hardhandig dienen op te volgen.

Het protest op het Malieveld in Den Haag had een ander doel, werd verboden, daarna deels toegestaan en het verliep vredig, totdat er werd ingegrepen. De één sprak over hooligans, de ander gaf de schuld aan de politie en de ME.

Maar iets oplossen doen ook beide demonstraties niet, de verdeeldheid wordt groter en de standpunten verharden. De overheid zal steeds alerter worden, omdat ze heilig geloven in hun onkunde en vrezen de macht en de controle te verliezen.
Tijdens de geregisseerde? coronacrisis werden de zorgmedewerkers als helden geëerd, kregen een landelijk applaus, helaas na de ergste heisa geen loonsverhoging! Rutte lachte eerdere vage beloftes hypocriet de ether in en ging verder waar hij voor de crisis al destructief mee bezig was.
De Kamer gedroeg zich tijdens corona zwak en slap, er waren immers belangrijkere zaken om af te wikkelen. Zo won Hugo de Verschrikkelijke het pleit waar het het nieuwe leiderschap van het CDA betreft, zonder ooit maar één keer achterom te kijken naar de twee eerste letters van de naam van zijn van god vervreemde club der regenten.
Sigrid Kaag had het druk om uit te leggen dat zij de eerste vrouwelijke en zeker de beste premier zou worden, waar Hugo verschrikkelijk van moet gruwen. In de bijbel zijn vrouwen toch ondergeschikt? Of moet Rutte tegen twee vrouwen opboksen als Mona Keijzer Hugo elimineert? Poppetjespolitiek! Poppetjesdemocratie?

Op rechts loopt Thierry weg uit een interview, omdat de vragenstelster zich niet hield aan de door hem opgedragen items. Een domme wijze van profileren, want het gaat ordineer nog steeds alleen maar om de prominente poppetjes promotie, amper om de inhoud.
Als het om de inhoud zou gaan, had Lillian Marijnissen wel vastgehouden aan de boycot van de VVD, wat absoluut binnen dit particratische staatsbestel niet democratisch is. Door de VVD niet meer uit te sluiten, zet ze de deur wagenwijd open voor een gigantische vorm van kiezersbedrog. Ook op links profilatiezucht voor de macht.

Is het volk nou echt heel erg dom en strompelen we in maart 2021 weer slaafs naar de stemhokjes om een waardeloos rondje rood te kleuren, zodat met recht weer vier jaar gekankerd of gecovid kan worden, alleen omdat er geen alternatief zou zijn?

Dat is er wel, het vereist een kwartiertje lezen en anders willen denken, maar dan heb je ook wat.

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?