AlternatiefStaatsbestel.nl

Als het AS al was ingevoerd

08-02-2018 — 1 dan hoefde een partij zich niet te schamen voor wandaden gedaan door bewindslieden en senatoren zoals nu met partijgenoot Jan Hoekema (D66) en partijgebonden senator Marleen Barth (PvdA)

Hoekema zou binnen het AS-systeem nooit partijpolitiek benoemd zijn. (Een van de kroonjuwelen die al jaren door D66 wordt verloochend. Zelfs Pechtold liet zich ooit benoemen tot burgemeester in Wageningen.)
Barth zou nooit senator zijn geworden. Ze heeft niet de kwaliteiten om wetsvoorstellen te beoordelen op correctheid, uitvoerbaarheid en ze kan niet beoordelen of nieuwe wetsvoorstellen wel of niet botsen met bestaande wetten, om van mazen maar te zwijgen.

2 dan hadden de krampachtige en ongeloofwaardige tafrelen rond Opstelten, Teeven en Van der Steur nooit plaatsgevonden.
Deze mensen waren nooit bewindspersoon geworden. Partijonafhankelijke bewindslieden hoeven nimmer meer door de eigen partij uit de wind te worden gehouden uit puur partijpolitieke overwegingen omdat ze geen partij vertegenwoordigen.
Bewindslieden zouden er op basis van hun omvangrijke kennis en hun in de praktijk opgedane kunde moeten zitten, niet omdat hun netwerk binnen een grote partij zo uitgebreid is.

3 dan zou een Kamerlid van tevoren kunnen inschatten of een wetsvoorstel voortijdig zou sneuvelen of het zondermeer zou halen. De 150 programma’s raadplegen is voldoende.
Nu is de CU ineens voor de donorwet van Pia Dijkstra terwijl het voor de verkiezingen nog tegen was. Het coalitiedocument kan partijstandpunten die voor de verkiezingen bij de kiezers voorlagen volledig laten draaien.

4 dan zou een premier nooit in zijn eentje een beslissing kunnen doordrukken die voor de verkiezingen in geen enkel partijprogramma stond. Het argument om buitenlandse aandeelhouders dividendbelastingvrijstelling te geven voelde hij (als enige Nederlander) diep in zijn vezels.

5 dan hoefde een vicepremier geen politiekinhoudelijke aanval te plegen op een scheefrijdende nieuwkomer in de Kamer. Ollongren was nooit minister geworden en een partijonafhankelijke minister zou nooit het land in hoeven om voor de gemeenteraadsverkiezingen overal op te komen draven.

6 dan zouden landelijke partijen binnen de gemeentes niet hoeven vrezen voor een afstraffing nadat in Den Haag de eigen partij is afgegaan.

7 dan kunnen bewindslieden doorgaan met hun beleidswerk, steeds als er verkiezingen worden gehouden. Niet meer rond met rozen, ballonnen, flyers en sjaaltjes ruim voor de gemeenteraads- provinciale- Europese- en TK-verkiezingen. Niet meer opdraven in talkshows en partijpolitieke praatjes houden terwijl ze geacht worden neutraal voor alle kiezers hun werk te doen.

Tijd voor verandering, tijd om samen een vuist te maken. Tijd om lid te worden

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?