AlternatiefStaatsbestel.nl

Tenenkrommende politiek

03-11-2017 — gaan achterkamertjes, indoctrinatie en charisma boven een goed programma!

Nadat Rutte tijdens de coalitiebesprekingen de CU-fractie moest bijpraten (lees ompraten) toen geheime coalitie afspraken waren gelekt en D66 prominenten hun leden opriepen te applaudisseren op het moment dat een knots gek regeerakkoord gepresenteerd zou worden, zitten we straks met een VVD-kroonprins die zo leuk is.

CU

De CU-Kamerleden wilden de stekker uit de coalitiebesprekingen trekken toen bleek dat er op het ethische vlak gelekt was naar de pers. De fractie had totaal geen vertrouwen meer in besprekingen met neoliberalen en sociaalliberalen. Zwaar geschut was dus nodig om de kleine CU kudde weer in de meegaande schaapskooi te persen.

D66

Nadat D66 dreigde (wat later ook waar bleek) een van haar kroonjuwelen op te geven, werd de leden van hogerhand min of meer opgedragen heel positief te reageren op het totale regeerakkoord. Voltooid leven was niet binnengehaald, alle referendavarianten werden verkwanseld, de top ging akkoord met de vrijstelling van belastingheffing over dividenduitkeringen aan buitenlanders en een btw-verhoging van 6 naar 9% voor de eerste levensbehoeftes, waaronder gezond voedsel, werd klakkeloos omarmd.
De dividendbelastingvrijstelling stond in geen enkel partijprogramma, dus ook niet in dat van D66. Maar het gaat wel om circa 2 miljard per jaar. De btw-verhoging levert ca 2,2 miljard op.

VVD

En dan Klaas Dijkhoff. In de column ‘Angela kijkt tv’ komt Angela tot gevaarlijke conclusies. Klaas wordt met licht cynisme als de clown van het Binnenhof afgeschilderd. Hij is zo grappig, gevat en een droogkloot, die er met zijn baard ook nog redelijk leuk uitziet.
Door hem had Angela nog nooit met zoveel plezier naar de debatten gekeken. Hij zou volgens haar leuker zijn dan menig cabaretier en moeiteloos passen in het rijtje Barry Atsma, Colin Firth en Herman van der Zandt.

Een levensgevaarlijke column. De argeloze lezer gelooft wat hij/zij leest en zou om die reden op mensen als Klaas kunnen gaan stemmen, van welke partij de Klazen dan ook maar mogen zijn.

Het wordt tijd dat de tv wordt verbannen bij politieke debatten en politici niet meer optreden in tv-talkshows.

Denk aan de tweestrijd ooit tussen Kennedy en Nixon. De tv-kijkers zagen de charismatische Kennedy winnen terwijl de radioluisteraars kozen voor de zwetende en niet zo aantrekkelijke Nixon.
De buitenkant won het van de inhoud.

CDA

En het CDA dan? Ach, Buma maakte echt indruk toen hij aangaf dat alle scholen het Wilhelmus staande moesten aanleren. Over landsbelang gesproken. De rest hobbelde wel mee: 76 voor, 74 tegen. En dit noemen we democratie.

Laten we oppassen dat kunde en inhoud niet ondersneeuwt door charismatische onkunde en inhoudelijke prietpraat.

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?