AlternatiefStaatsbestel.nl

Onkunde en partijbelangen troef

15-11-2017 — Hoe kan een parlement zichzelf zo buitenspel laten zetten.

Dividendbelasting

Zonder dat er een letter in elk van de 13 programma’s staat krijgen buitenlandse aandeelhouders de volledige dividendbelasting van circa 2 miljard cadeau. Jaarlijks! Dit terwijl er geen enkele econoom overtuigd is dat dit gunstig is voor de banenmarkt. Nieuwe banen worden amper tot niet gecreëerd door de multinationals, blijkt uit onderzoek.

Hypotheek aflossen bestraft

Tevens is de staat anderszins onbetrouwbaar door huiseigenaren jaren geleden te beloven hen geen WOZ-belasting te laten betalen, wanneer de hypotheek is afgelost (Wet Hillen) maar nu druk bezig is deze belofte teniet te doen.

Onderwijs I

Daarnaast kan 1 partij de anderen overhalen/dwingen? het Wilhelmus te laten leren op de scholen terwijl dit zeker bij D66 en VVD niet in de programma’s staat.
En de driekleur in het parlement, wellicht ook in alle openbare ruimtes, misschien zelfs daarna in alle klaslokalen, want ja we hebben een CU-minister op Onderwijs die, hoe gek ook, eveneens over openbare scholen gaat.

Onderwijs II

Deze minister kan al binnen 2 weken aankondigen dat de administratieve rompslomp voor leerkrachten stevig kan worden geminiseerd. Een stress en werkdruk verhogende maatregel van tafel wat de voorgaande onderwijsonbenullen niet voor elkaar kregen en eerdere excellenties zonder onderwijskennis en kunde juist hadden ingevoerd.

Referendum en levenseinde

D66 geeft een van haar kroonjuwelen, het referendum, op om maar te mogen regeren en staat toe dat de CU bepaalt dat u en ik geen recht hebben op een waardig levenseinde.
Met 5 zetels die niet meer dan 3,5% van de stemmers vertegenwoordigen kan een heel land gegijzeld worden.

Alternatief Staatsbestel

Wanneer alle 150 Kamerleden via de richtlijnen van het Alternatief Staatsbestel waren gekozen en daardoor gevrijwaard waren van partijbeperkingen, wurgende fractiediscipline en kiezersbedriegende coalitiedictaten, waren deze maatregelen waarschijnlijk niet door de Kamer gekomen. 

En dit zijn slechts enkele voorbeelden.

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?