AlternatiefStaatsbestel.nl

Alternatief Staatsbestel versus Forum voor Democratie

25-12-2017 — Regelmatig komt de opmerking binnen om aansluiting te zoeken met de club van Thierry Baudet omdat ook daar deskundigen op het pluche gewenst zijn en referenda een prominente plek in het programma innemen.

Maar deze critici met goedbedoelde intenties baseren hun advies op het niet goed lezen van het Alternatief Staatsbestel programma.

Hier enkele fundamentele verschillen met FvD:

Behalve op FvD heeft AS ook een antwoord op de oprichtingsidealen van D66. Daar waar D66 ooit de gekozen burgemeester en referenda tot kroonjuwelen had verheven en inmiddels heeft ingeleverd (Pechtold was ooit een partijpolitiek benoemde burgemeester in Wageningen en dhr. Weerwind is nu een benoemde D66 burgemeester in Almere, de uitslag van het Jan Roos referendum over Oekraïne werd op voorspraak van D66 opzijgezet, terwijl Ollongren referenda in het algemeen kalt gestelt heeft), voorziet AS in beide. Referenda zijn ingebakken en alle bewindslieden en zelfs bestuurders van (semi)overheidsdiensten worden partijonafhankelijk, gebaseerd op vakkennis en -kunde benoemd. Zie voor de standpunten van Het Alternatieve Staatsbestel

Kortom, AS is democratisch gezien vele stappen verder dan D66 en wezenlijk anders dan FvD.
Redenen genoeg om lid te worden van Het Alternatieve Staatsbestel.

Pas als het FvD de doelstellingen van AS omarmt is het op rechts vernieuwend bezig zoals de SP dat op links en alle oude en nieuwe partijen daartussenin zouden kunnen zijn.

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?