AlternatiefStaatsbestel.nl

Verkiezingen: meer een zegen dan een ramp

26-11-2023 — 22 November: een enorme aardverschuiving overeenkomstig alle onvrede die er partij-overstijgend alom in ons land heerst.

Maar wat is de meerwaarde als we ons gaan realiseren dat het slechts tijdelijk is. Binnen 2 jaar onvermijdelijk vervroegde verkiezingen en het kan weer helemaal anders zijn. Zonder een voorkeur uit te spreken voor welke partij dan ook, zie je dat m.n. de regentenpartijen meer aan zichzelf en tevens aan partijbelangen denken dan aan landsbelang of de belangen van de eigen achterban(nen) voor zover ze weten wie er allemaal in elke achterban zitten.

Bij de PvdA zitten bijna geen arbeiders meer, GL bestaat uit rijke yuppen en CO2-hatende fanaten. Ze strijden voor zeldzame plantjes en dieren als de wolf, vleermuis en woelrat.
VVD zou een ondernemerspartij zijn, maar danst alleen naar de pijpen van de multinationals. De wereldvreemde milieuactivisten van 66 lijken alleen maar bezig te zijn hun D zo klein mogelijk te maken. En dan het CDA. Leeggelopen na ontelbare blunders met o.a. een prominent lid die “functie elders” met een nieuwe partij op de proppen kwam. Nog voor hij die partij oprichtte scoorde hij al ca. 30 zetels. Nog zonder partijnaam, programma en kandidaten op een kieslijst. Hoe ridicuul allemaal. De BBB had de boeren nodig voor ongekend veel niet gekozen senatoren, die er vervolgens voor de boeren niet zijn.

De SP kan voor de zoveelste keer geen potten breken, de PvdD bestuurlijk des te meer. En dan FvD. Thierry heeft deze partij groot gemaakt en daarna ook weer de vernieling in geholpen. De ene afscheiding volgde een volgende verbanning op en andersom. Henk Otten, BVNL en JA21 gingen huns weegs en met de boreale uil van Minerva stootte Thierry juist de twijfelaars, die langzaam bezig waren ondanks het bashen zijn gedachtengoed te verkennen, van zich af. Als laatste blunder plaatste Thierry zijn vriendje Freek Jansen op 2, waardoor Pepijn van Houwelingen buiten de boot dreigt te vallen, tenzij hij met voorkeurstemmen alsnog de Kamer ingaat. Dan valt Gideon overboord, tenzij ook hij de kiesdeler haalt. Freek op 2 is politieke machtsarrogantie ten top, tenzij er met de stemmen is gesjoemeld.

Kortom, persoonlijke belangen als eerste en vervolgens partijbelangen bepalen het verkiezingslandschap. En dan moet er nog geformeerd worden. Niet zozeer het programma en het aantal TK-zetels van de BBB, maar de 16 senaatzetels zijn van belang, temeer daar Pieter met zijn CSN niemand in de Eerste Kamer heeft zitten. Senatoren die niet door de burgers zijn gekozen.
De PvdA wilde alleen de grootste worden en Timmermans in het torentje afleveren, terwijl Jesse Klaver zeker zou kunnen zijn van een ministerpost. Die torentjes-fobie gold ook voor de VVD met Yesilgöz. Deze laatste wil nu ineens niet ‘gewoon’ minister worden onder Geert en meedoen aan een coalitie, terwijl haar achterban juist wel wil mee regeren. “We moeten meer naar de mensen in het land luisteren” aldus Dilan Y, maar blijkbaar niet naar de eigen achterban. Ze wil(de) niemand laten vallen, maar legde niet uit wat ze daarmee nou bedoelde. In de Haagse wandelgangen zingt het gerucht rond dat de VVD verzet moet bieden tegen de persoon Geert Wilders om de NAVO-baan van Mark Rutte veilig te stellen. Vunziger kan het bijna niet! En Timmermans? Hij wilde niemand uitsluiten, behalve de ‘slechts’ 2,5 miljoen die op Geert stemden. Aan alle belangen wordt gedacht, behalve aan die van de eigen burgers!

Maar diezelfde Geert wil de Koran verbieden, de moskeeën sluiten en moslims het land uitjagen, maar nu even niet, om zo het torentje in bezit te nemen. Kiezersbedrog ook daar dreigt. Pieter Omtzigt gaat voor een minderheidskabinet en vakministers, die allemaal weer verdwijnen als we binnen 2 jaar met vervroegde verkiezingen weer 2 á 3 partijen krijgen die samen wel een meerderheidskabinet kunnen vormen.
Dan krijgen we voor de zoveelste keer vakinhoudelijke onbenullen die bv. Henk Kamp, Rob Jetten, Hugo de Jonge, Wopke Hoekstra, om er maar eens 4 te noemen in hun onkunde gaan overtreffen.
Willen we echt demokritisch de gang van zaken op de Haagse vierkante kilometer veranderen, dan is daar genoeg geld voor. Immers de gereserveerde 60 miljard voor milieu en stikstof samen kan dan naar de zorg, het onderwijs en het woningtekort.

Kortom, hoe laten we het lot van ons mooie land bepalen door liederlijke carrièrepolitici, aangestuurd door een heersende regentenkliek, die weer doet wat een dubieuze wereldelite voorschrijft. We zitten nu in een demissionaire periode die wel eens heel lang kan duren, of juist heel kort met als logisch gevolg een zeer vroege kabinetsval. Daar liggen nu kansen. Het gevallen kabinet kan tijdens deze demissionaire periode slecht nog leunen op een stevige minderheid van 41 zetels (hoewel Pieter in zijn eentje de afgelopen tijd steeds met het CDA meestemde), terwijl het oude kabinet ook in de senaat geen meerderheid heeft. Kansen genoeg om de rol van de wetgevende macht (parlement) eindelijk eens terug te pakken van de uitvoerende macht (kabinet). Dan kan de Kamer weer beslissen i.p.v. de partijmarionetten aan het hoofd van de ministeries. En dat is nu met al deze genoemde ellende en foute belangen een zegen. Kon de vorige gevallen regeringsploeg de ravage en de destructie van ons land na de val ongecontroleerd demissionair verder uitbouwen, omdat ze niet nogmaals naar huis gestuurd konden worden, nu is de Kamerbezetting totaal anders. De nieuwe Kamer kan alle onzinnigheden van het kiezersbedriegende kabinet steeds per wetsvoorstel torpederen. Dan wordt de Kamer slechts even de wetgevende macht zoals het hoort, tot er weer een stel wereldvreemde gasten de rode lopers van alle ministeries gaan bewandelen. Een tijdelijke zegen binnen alle ellende en kiezersverraad.

Maar het zou een blijvende zegen worden als de burgers na al die gebroken kiezersbeloftes en het gemarchandeer van de burgerbelangen eindelijk eens de barricaden opgaan. En dat kan vanuit de luie stoel. Veeg de charlatans, vakinhoudelijke onbenullen, de superego’s, de narcisten, machtswellustelingen en psychopaten op een hoop en flikker ze symbolisch in een vuilverbrandingsoven en kijk daarna eens naar een ander staatsbestel, dat wel democratisch, deskundig en transparant is. Waar partijpolitieke benoemingen taboe zijn, kennis en kunde boven eigenbelangen gaan en de burgers bepalen.

Dat systeem is er. Dat zorgt zelfs voor een gedegen rechtstaat met een goed werkende Trias Politica, een Constitutioneel Hof wat wij als één van de weinige landen in Europa niet hebben en eerlijke verkiezingen. Kijk eens bij AS (Alternatief Staatsbestel), of lees het boekje “Het Nederlandse volk verdient een echte democratie”

Het moet beter, het kán zoveel beter, maar dan moeten we het wel willen. Want dan is politiek, zelfs al een beetje na deze verkiezingen, een zegen i.p.v. een ramp.

Reacties

  1. Luc Gysbrechts op 26-11-2023 om 22:43 uur:

    Ik hoop het je mee hopen, maar ik geloof niet meer in de burger, zelfs vanuit hun luie zetel kan het hen niet meer boeien blijkbaar. Arm Nederland, en bij uitbreiding Vlaanderen en België.

  2. Rients op 27-11-2023 om 10:26 uur:

    Toch zijn er nu gouden kansen. Zie daarvoor mijn volgende blog.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?