AlternatiefStaatsbestel.nl

Revolutie voor de revolutie uitbreekt

22-07-2023 — Romke D’13, het eerste van een vijftal uit de Pluchen Revolutie-serie. Helaas nog steeds angstaanjagend actueel.

Romke D’13 geeft een aanzet tot een revolutie zonder wapengekletter en bloedvergieten. Bij toepassing van de goed werkbare voorstellen wordt Nederland veel professioneler en ook nog eens democratischer bestuurd. Gelovigen zouden bevrijd kunnen worden van dwingende dogma’s en van hel en verdoemenis predikende priesters. Verpakt in een romanvorm, luchtig met humor en zelfspot. Om zware onderwerpen helder en duidelijk te benaderen is er een constructie gevonden, waarbij onder het genot van een drankje, diverse maatschappelijke problemen worden besproken met niet alledaagse voorstellen, ideeën en oplossingen. Romke D´13 geeft de lezer volop ammunitie om al lezend kritisch door te denken.
Politiek wordt afgerekend met eigen- en partijbelang. Landsbelang is het uitgangspunt. Ministers komen voor de lange termijn, vrij van partijdicipline. Ze worden democratisch benoemd, gecontroleerd door de Tweede Kamer en kunnen ook ontslagen worden. Meerdere staatssecretarissen, namens grote belangengroeperingen, houden de minister scherp, komen ook ´uit het veld´. Geen compromissen meer tussen ministeries, geen gedoogbeleid, geen uitsluitingen, geen piketpaaltjes, geen achterkamertjes. Churchill klaagde over de democratie, vond het helemaal niets, maar had geen alternatief. Romke D’13 komt met de oplossing, die Thorbecke had willen bedenken. Een aantal prominenten kon geen gaten schieten in mijn systeem, waar ministers als ongebonden vakmensen worden aangesteld.
Het omgekeerde geloof is ideaal voor gelovigen die de onheilprekers zat zijn, dogma’s verafschuwen. Verder krijgt onderwijs een ruim podium, evenals diverse aan de geschiedenis ontleende onderwerpen, onderling met vele dwarsverbanden verbonden. Zelfs voetballiefhebbers komen aan hun trekken: ook hier enkele vernieuwingen. Tenslotte is het einde zeer verrassend. Je zou het zomaar een maatschappijkritische, religieuze, politieke, historische, filosofische, humoristische thriller kunnen noemen.

Ter beoordeling hier het complete hoofdstuk 28

De nieuwste, maar ook de voorlaatste druk van dit boek is bij mij rechtstreeks te bestellen (nog gesigneerd ook) via het bestelformulier hieronder. De eerdere druk kan ik met korting aanbieden. (Dat heeft wel een andere cover, is inhoudelijk amper tot niet verschillend.)
In combi met andere titels hier op de site kan ik extra korting geven.
.

Reacties

 1. Peter Cornel op 23-07-2023 om 14:21 uur:

  Succes. We steunen dit initiatief van harte.

 2. Rients op 23-07-2023 om 15:48 uur:

  Dankjewel Peter,
  Wist je dat er al een partij is die het AS-principe heeft omarmd? 1 DV.nl

 3. Luc Gysbrechts op 23-07-2023 om 19:59 uur:

  Hoop echt van harte dat jullie dit klaar krijgen, misschien dat het dan ook in België gaat veranderen. Succes

 4. Rients op 23-07-2023 om 20:16 uur:

  Beste Luc, ik ben geen politiek dier, heb uit onvrede over het huidige stelsel (en het Belgische lijkt mij nog erger) AS ontwikkeld.
  Politieke kandidaten zullen het moeten oppakken en uitvoeren.
  Als er in België bevlogen mensen zijn, kan het bij jullie ook.
  Zie ook het blog "Het Nederlandse volk verdient een betere democratie" hier op de site. Geldt wederom zeker ook voor de Belgen.

 5. Piet-Hein Baudoin op 24-07-2023 om 11:27 uur:

  Meerdere malen hebben kabinetten zelf bewezen dat partijpolitiek failliet is en kunnen nog steeds niet uitleggen waarom er nooit respect geweest is voor de kiezers en waarom de belangen van de burgers nooit behartigd zijn. Start een landelijke enquête en organiseer bijeenkomsten van goedwillende kamerleden, die b.v. op Neude enz hun beleidsplannen uiten steeds op een andere plaats en steeds en nieuwe kandidaat en doorsturen naar de pers. Voortdurend in het openbaar kenbaar maken, waarom mensen op deze kandidaat stemmen en nooit meer op een partij, want die kansen zijn definitief voorbij. Heel veel succes. En ik heb nog meer aanvullende ideeën

 6. Rients op 24-07-2023 om 11:50 uur:

  Beste Piet Hein,
  Dank voor je reactie, klinkt zeer positief. Ben benieuwd naar aanvullende ideeën. Kan via rhofsof@gmail.com

 7. scherpschutter1943 op 24-07-2023 om 15:18 uur:

  Een nieuw politiek systeem kan nooit ontstaan zonder het bestaande systeem (waar de zittende macht zich desnoods met geweld aan vasthoudt vanwege het eigenbelang)met geweld omver te werpen.

 8. Rients op 24-07-2023 om 17:55 uur:

  Geweld lost niets op, de reacties (door leger en/of Brussel) zijn nog erger dan dat wat er voor de revolutie was.
  Democratie is nog nimmer door geweld tot stand gekomen.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?