AlternatiefStaatsbestel.nl

Politieke onvrede, kan het een onsje meer?

27-04-2022 — De politieke onvrede bij de mensen in het land stijgt met de dag. Verkeerde carrièrepolitici, verkeerde Kamer-beslissingen en onkunde op de departementen zijn schering en inslag. Daarnaast wordt er blind gevaren op Brussel, Amerika en dubieuze organisaties als m.n. WEF, WHO en NAVO.

Deze onvrede vertaalt zich steeds meer in wantrouwen richting de regentenelite. De toppen van de grootste Nederlandse partijen. En dat opgebouwde wantrouwen kunnen ze uitsluitend zichzelf aanrekenen.
In de polls halen de regeringspartners VVD, CDA, D66 en CU circa 50 zetels. In de senaat hebben deze 4 bij lange na geen meerderheid. Dat plaatst de coalitie in een spagaat: schipperen om in de senaat voortdurend wisselende meerderheden (democratisch gezien perfect!) te realiseren en aan de andere kant voorkomen dat de regering gaat vallen over een futiliteit dan wel iets wezenlijks.

Want wat zijn de vooruitzichten als er vervroegde verkiezingen moeten worden uitgeschreven? Veel VVD’ers zullen zich achter de oren krabben als ze een rondje rood moeten kleuren en net daarvoor herinnerd worden aan alle beloftes die Rutte heeft moeten inleveren na al zijn blunders en veelvuldig Pinokkio gedrag. Ze staan op verlies.
Het CDA krijgt wederom stevige klappen, zeker als alle dubieuze transacties en verholen beslissingen van de voormalige minister van de zorg, Hugo de Jonge, openbaar worden gemaakt. Het oppervlakkige optreden van boegbeeld Hoekstra duwt de kristelijke club verder naar beneden, terwijl stemmenkanon Omtzigt overboord is gegooid.
En dan D66 met een tafeldansende Kaag reeds uren voordat de eerste prognoses van de verkiezingen bekend waren en daarna haar positieswitch van Buitenlandse zaken naar Financiën, waar ze geen stuiver vanaf weet. Maar die functie zou de ideale opstap naar het torentje moeten zijn (god verhoede dit!). Daarnaast haar linkerhand Ollongren (die de tekst ‘Omtzigt functie elders’ ooit opzichtig en onbeschaamd uitventte) gebombardeerd tot opperhoofd van Defensie, terwijl ze niets van sterren en strepen weet/wist, laat staan het verschil tussen een sergeant en een majoor. Kaags voorganger als fractievoorzitter, Jetten, mag 60 miljard uitgeven om onschuldige stikstof en noodzakelijke CO2 drastisch te reduceren en aldus de ganse wereld te redden. Zij gaan vrijwel zeker enorme klappen krijgen, tenzij er (weer?) met de stemmen gemanipuleerd wordt.
En dan de CU. Een clubje wereldvreemde verdwaasden, die qua zetelaantal wel constant zullen blijven. Zij doen niet zoveel, dus ook weinig rare dingen.

Wat is de meerwaarde van de 5 prominente leden van het Nederlandse kartel (VVD, D66, CDA, PvdA en GroenLinks)? Voor enkelingen in ons land iets, voor de meerderheid niets.
Van deze 5 is de VVD het meest duidelijk en onorthodox eerlijk: ‘Ik voor mezelf en satan voor het gepeupel’. Alleen de 3 hoofdletters van de naam zijn aan vervanging toe. Een Volkspartij is het nooit geweest, Democratisch zeker niet en welke Vrijheid bepleiten ze? De vrijheid de naasten te belazeren, belasting te ontduiken en iedereen behalve zichzelf verplicht te laten volspuiten met gif, waarvan bijna niemand de samenstelling weet.

Het CDA worstelt ook al met haar hoofdletternaam. Democratisch totaal niet. Intern absoluut al niet (zie de leidersschapssoap Hugo, Wopke en Pieter), maar ook in de Kamer en het kabinet niet. Toeslagenaffaire, gasschade Groningen, geen armoedebeleid zijn zomaar 3 hoofdpijn dossiers. Maar de C is nog veel erger. Welke volgelingen van Christus steunen in godsnaam oorlogen? Het zijn godslasteraars die wapens en troepen (mensen dus!) sturen naar oorlogsgebieden! Verder zijn zowel zeer arme tot extreem rijke mensen lid van deze hypocriete partij, waarbij bijna altijd gestemd wordt in het belang van de welgestelden. Jezus stond daar echt geheel anders in. Ooit maakte ik verschil tussen Christenen, Joden en Moslims enerzijds tegenover kristenen, snoden en mislims anderzijds. Is het gek om voor te stellen de C in te ruilen voor een kleine letter k? Ik weet dat de A in de naam anders is bedoeld dan een stuk fruit, maar die A van de kristenpartij is na jarenlang machtsmisbruik net zo rot als een appel na evenveel jaren in de fruitmand.

D66 is de partij van Hans van Mierlo, die zich niet eenvoudig omdraait in zijn graf, maar daar al tijden tollend de gehele begraafplaats in alle staten brengt. Onbegrijpelijk dat deze vernieuwende partij verworden is tot een dubbel ordinaire groep machtswellustelingen, met nu Kaag als WEF-boegbeeld. Twee kroonjuwelen had Hans met zijn kompanen in de partij gestopt om de politieke slangenkuil op te schudden en om te ploegen. Elke D66 burgemeester liet/laat zich partijpolitiek benoemen met Pechtold (Wageningen) en Weerwind (Almere) als meest bekende gevallen in het verleden. Het 2e juweel (het referendum) werd bijna juichend over de rand van de politieke afgrond geduwd, terwijl onder leiding van Jetten Nederland min of meer als koploper miljarden wil verspillen aan een probleem dat er niet is, nl. het klimaat. Robbie heeft, net alle andere klimaatgekkies, tijdens de aardrijkskunde- en geschiedenislessen voortdurend zitten snurken en miste daardoor de verhalen over diverse ijstijden die periodes van woestijnklimaten afwisselden. Let wel, nog voor de mens op aarde rondstruinde, zonder dat olie en gas was ontdekt, laat staan in roebels moesten worden afgerekend. Met die 60 miljard zou heel wat moois gedaan kunnen worden, vraag dat Hugo van Wonen, of Carola van de CU, die nu de armoede in stand gaat houden.

En dan de rooie rakkers PvdA en GL. Om met die laatste te beginnen, ooit ontstaan uit een fusie van CPN (communisten) PSP (passivisten) PPR (radicalen) en EVP (evangelisten) Met de militaire hulp aan Oekraïne nu en steun aan het gedoogkabinet betreffende het Kunduz-wapengekletter jaren geleden, ongeloofwaardig gezien hun historie. Waar zijn de passivisten, waar zijn de van oudsher overtuigde communistische vrienden van Rusland? Is wapenhulp en troepeninzet echt evangelisch? Waar is het radicale smaldeel gebleven? En hoe groen zijn de neplinksen? Totaal niet. Voorstander van windmolens, zonnepanelenparken en elektrische auto’s, veelal ten koste van kinderen in de kobaltmijnen en zonder oplossing voor de niet te recyclen onderdelen na ontmanteling? Van biomassa verbranden en massale kap van bomen (voor de 5G-uitrol?) tot volop voorstander van de onzinnige Jetten-plannen. Oh, wat zijn we lekker rechts groen en links hypocriet.

En dan de PvdA. Ik wordt er zo moe en bovenal verdrietig van. Arbeid! In godsnaam, welke betekenis geven deze salonsocialisten hier nog aan. Roze woorden, foute daden, semi-links lullen en overtuigd rechts de zakken vullen, met wijlen Wim Kok ook hier als boegbeeld. PvdE(lite) past hen beter.

Al nalezend zou mij een fatalistische grondhouding kunnen worden verweten, als er niet toch enige hoop gloort. Als de afkalving van de regentenpartijen structureel doorzet en de andere partijtjes daarvan profiteren, kan het alleen maar beter worden. Helemaal mooi gaat het worden wanneer partijen de principes van AS overnemen en zeker wanneer nieuwe partijen met AS als speerpunt ook zetels gaan halen. Een totale versnippering tot wel 25 partijen zou de redding kunnen worden van de democratie. Geen partijpolitieke benoemingen meer, geen kiezersbedriegende coalities en geen wurgende fractiediscipline. Maar wel een ingebouwde mogelijkheid op meerdere referenda. Hier gehele AS-idee. met de mogelijke uitwerking onder de pluchen revolutie

Reacties

 1. frans op 28-04-2022 om 00:09 uur:

  en wat te denken van de vele mensen in de bijstand, kunnen die niet geschoold worden zodat de banen worden ingevuld? Het wordt tijd dat hier de bezem door gaat en iedereen aan het werk gaat want er is werk genoeg.

 2. Rients op 28-04-2022 om 08:55 uur:

  Precies Frans, dit als onderdeel van armoedebeleid. Het minimumloon omhoog, de ww hieraan koppelen en omscholingsinspanningen.

 3. Nyong op 28-04-2022 om 09:21 uur:

  Op wat beste frans voorstelde. Lijkt een goed idee. Nu komt het invullen.
  De vele mensen in de bijstand vormen een (mega) multiculturele groep. Krijg je ze (ongescheiden) aan het werk dan zullen daar rellen ontstaan vanwege discriminatie.

 4. Rients op 28-04-2022 om 10:32 uur:

  Nying, als we een Nexit zouden kunnen realiseren, zou ook de emigratie kunnen worden aangepakt. Zie hiervoor o.a. https://rientshofstra.nl/blog/2022/waarom-le-pen-boven-macron-kiezen op de site rientshofstra.nl

 5. Marcel op 28-04-2022 om 16:13 uur:

  Jetten geeft dan ook nog eens een zeer slecht voorbeeld. Het is al breed uitgemeten dat hij allerlei plezierreisjes met vliegtuigen maakt met zijn levensgezel.
  Dat dat ventje zo met zichzelf kan leven?

 6. Bert van Baar op 06-05-2022 om 08:58 uur:

  Al die verontwaardigde opposities, enkelingen daar gelaten: tegen-stribbelen maar voor-stemmen gedurende de hele covid hoax. Oogkleppen en oorbescherming op en gemuilkorft draaien zij ons een loer. Gekocht door Soros? Carriere in Brussel straks?
  De toekomst zal t leren maar ik vrees dat we dan niet meer terug kunnen uit deze fuik ….

 7. Rients op 06-05-2022 om 10:49 uur:

  Beste Marcel en Bert, Helemaal gelijk! Maar na invoering van AS hebben mensen als Jetten, maar ook de huidige Kamerleden geen kans meer.
  Kortom, de massa zou vol moeten gaan voor het AS-systeem.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?