AlternatiefStaatsbestel.nl

Onze gemankeerde democratie

22-06-2022 — Politiek hoort te draaien om oprechte democratie. Democratie is geen recht, dient verplicht te zijn!

Als de mensheid in meerderheid aangeeft vernietigd te willen worden, kan Klaus Schwab met zijn paladijnen Rutte, Kaag, Hoekstra, maar ook Macron, Biden, Zelensky, Johnson, Trudeau, Von der Leyen en vele anderen, zijn gang gaan.
In een goed werkende democratie is echter een Constitutioneel Hof ingebouwd waardoor in de meest positieve zin van democratie de nieuwe wetten worden beoordeeld op haalbaarheid, juistheid en of ze niet in strijd zijn met al bestaande wetten. Maar ook of ze niet ten koste gaan van minderheden.

Nou geloof me maar, de WEF plannen van Klaus Schwab zijn niet goed voor die net genoemde minderheid. Een minderheid die wel eens een grote meerderheid zou kunnen worden nadat hen de ogen zijn geopend. In een democratie mag er van worden uitgegaan dat betrokken en zelf denkende burgers in hoofdlijnen weten wat er over hen besloten zou kunnen worden. Daarvoor dienen ze eerlijk te worden voorgelicht, met de mogelijkheid om de voor- en nadelen tegen elkaar af te kunnen wegen.

Neem het stikstof probleem: Een paradepaardje (net als het referendum) van D66. Het minderheidsstandpunt is bij de coalitievorming door de strot geduwd van m.n. VVD en CDA en daarna zonder gêne als meerderheidspunt tot beleid gepromoveerd. Buiten de coalitie is het merendeel van GL voor net als een verdwaalde PvdA’er. De PvdD zal naar buiten toe ook voor zijn, maar intern hevig verdeeld. Samen bij lange na geen meerderheid. Maar 25 miljard belastinggeld is al gereserveerd naast nog eens 35 miljard voor het klimaat, al is ook daar niets mis mee. (De plastic bergen en de plasticsoep in de zeeën is juist wél een probleem!) Waar Duitsland en België de schouders ophalen wil Rob Jetten (de tassendrager van Kaag met tassen vol kiezersbedrog) 50% reduceren. Als hij nou gewoon de megastallen zou willen aanpakken vanwege dierenwelzijn en de boeren die hun vee de wei insturen motiveert daar mee door te gaan, kan hij wellicht wel op een ruime meerderheid rekenen. Een democratische meerderheid.

En iedereen zich maar afvragen waarom vervuilende bedrijven (o.a. Tata Steel, de raffinaderijen, enz.) ongemoeid blijven. Gold ook voor Schiphol, maar daar wordt om andere redenen al geminiseerd. Bilderbergers en WEF-kopstukken gingen in ca. 1500 vliegtuigjes naar het vliegveld van Davos om in de buurt te mogen zijn van Schwab. En uiteraard ook 1500 tuigen terug. En daar kapitale (elektrische?) auto’s die hen van het vliegveld naar de congresruimtes rijden en terug. Gasten die vinden dat wij wat korter moeten douchen en ’s winters een extra dikke trui aan moeten trekken, omdat de cv op 16 á 17 graden moet.

Door de zeer onnodige inmenging van de EU en NATO zijn wij volgens Rutte in oorlog met Rusland. Rusland dat verre van een democratie is, maar we moeten zo nodig de schurkenstaat Oekraïne steunen omdat de Russen om een aantal valide redenen daar zijn binnengevallen. Eén daarvan is de onbetrouwbaarheid van onze veel geprezen NATO, met Biden voorop. Waar waren de prominenten toen de VS Libië, Afghanistan, Iraq en Syrië binnenvielen en alleen maar dood, verderf en instabiliteit achterlieten, ten behoeve van olie in dollars.

Over dollars gesproken, waarom mag Rusland niet eisen in roebels te worden betaald? Japanners, Chinezen en Yankees betalen toch ook gewoon in euro’s als ze hier de onnodige en geldverslindende Floriade komen bezoeken. De Floriade die er nooit zou zijn gekomen indien de Almeerder bevolking hierover had mogen beslissen.
Door niet in roebels te willen betalen, schieten we in de eigen enkels en worden we afgesloten van gas en olie, waardoor we noodgedwongen de 3 kolencentrales weer moeten activeren. Dit valt ook onder de weinig emphatische D66 tassendrager, die af en toe de tassen van Kaag kwijt is. Intussen is het referendum de nek omgedraaid en leveren diverse partijpolitiek benoemde burgemeesters, naast nog al wat rechters. Dezelfde antidemocraten die o.a. honderdduizenden bomen lieten kappen ten behoeve van o.a. de 5G-uitrol, waar de burgers zich ook al niet over mochten uitspreken. Bomen die juist CO2 én stikstof nodig hebben om gezond groot te groeien. De snippers mochten ook nog eens als brandstof voor centrales gebruikt worden. Hoezo groen? Hoezo geloofwaardig? Geheel Europa is verantwoordelijk voor een CO2 uitstoot van slechts 7%. Rusland, China, India én de VS zijn er helemaal niet echt mee bezig. De idiotie, gepushed door Frans Timmermans en Zweedse Greet is dus kansloos, nutteloos en onbetaalbaar. Indien we nog referenda-mogelijkheden zouden hebben, zouden dit soort krankzinnige maatregelen met een overgrote meerderheid worden neergesabeld.

Even terug naar Oekraïne en het begrip democratie. Enkele jaren geleden, toen we nog een raadgevend referendum hadden (schijndemocratie, geëlimineerd door nogal wat tassendragers), sprak een ruime meerderheid zich uit tegen het associatieverdrag van de EU met Oekraïne. Het verdrag dat de EU, incl. Nederland zes jaar geleden heeft gesloten met Oekraïne was wel degelijk een opmaat naar een lidmaatschap. Toen er enkele regeltjes waren aangepast, ging het zonder dit nogmaals aan de bevolking voor te leggen als onvoorwaardelijk naar Brussel. En kijk nu eens? Na een perfecte brainwash campagne biggelen de tranen over de wangen van de kortzichtigen die toen tegen Oekraïne stemden. Massaal worden Oekraïense vluchtelingen in huis gehaald, met alle ellende van dien. Maar waarom kunnen de vluchtelingen niet in eigen land worden opgevangen? Nog geen vijfde deel heeft met oorlogsgeweld te maken. Vier vijfde is dus veilig! In het verlengde van de vluchtelingenproblematiek wordt een oude oorlogswet aangepast, waardoor de overheid (gemeentes) bevoegd worden om vluchtelinge verplicht ergens in te kwartieren. Het uithuisplaatsen van eigenaars/bewoners om plaats te maken voor vluchtelingen is dan ook mogelijk. Hoeveel mensen in een democratie zouden hier voor zijn?

Dan nog even over de e-cars. wederom een stokezel van D66 en GL. Die krengen zijn behoorlijk duur, maar (rijke) kopers worden door de overheid gesubsidieerd. Waarom in godsnaam?
Een doorsnee batterij van een elektrische auto weegt 500 kilo. Het bevat o.a.12,5 kilo lithium, 30 kilo nikkel, 22 kilo mangaan, 15 kilo kobalt, 100 kilo koper en 200 kilo aluminium, staal en plastic. Er zitten meer dan 6000 individuele lithium-ioncellen in.

(=Wordt het elektriciteitsverbruik verrekend, dan stoot de Tesla in werkelijkheid tussen 156 en 181 gram CO2 per kilometer uit. Dat is merkbaar meer dan een dieselwagen van dezelfde afmetingen. Dat een accu van een elektrische auto niet bepaald klimaatvriendelijk is, weten we intussen. Los van ethische problemen die te maken hebben met het winnen van zeldzame grondstoffen die nodig zijn voor deze accu’s, gebeurt het ook zelden op een ecologische manier. Bron: Auto55.be=)
Uiteraard stoten benzine en dieselauto’s ook de (on)nodige CO2 uit, maar die auto’s zijn nooit heilig verklaard.
Hoeveel energie is er nodig om alleen al een accu te produceren? Hoeveel kindslaafjes hebben in de kobaltmijnen onder erbarmelijke omstandigheden moeten ploeteren? Waar zijn de (kinder)hulpinstanties? Wanneer werd giro 555 voor hèn geopend?
Slechte Kaag en Klaver, hoe is de bijna onmogelijke recycling geregeld? Die wagens hangen om de ca. 250 km aan een laadpaal, waardoor het elektriciteitsnet overbelast kan raken. Spontane ontbranding van e-mobielen is geen uitzondering, waarbij de brandweer niet met water kan en mag blussen.
En die elektracoureurs worden ook nog eens vrijgesteld van wegenbelasting. Alsof zij niet van onze wegen gebruik maken. Juist zij zorgen voor meer slijtage van ons wegennet, omdat ze loeizwaar zijn door die enorme accu’s onder de carrosserie.

Heel wat besluiten zijn helaas nooit aan de burgers voorgelegd en toch denken we in een democratie te wonen, omdat we eens in de 4 jaar 150 carrièrepolitici een blanco mandaat geven.
Al deze hierboven genoemde problemen -en nog veel meer w.o. afhandeling toeslagenouders en gedupeerde Groningers, vermiste kinderen, woningnood, enz.- zouden de burgers ter beoordeling kunnen worden voorgelegd middels minireferenda zoals in AS hier op de site is beschreven en onder De Pluchen Revolutie verder is uitgewerkt.

Nagekomen, maar wel explosief bericht:
En bevestigd door NPOradio2:

Reacties

 1. Harrie de Swart op 22-06-2022 om 23:14 uur:

  Alweer een prachtige en voortreffelijke analyse van de deplorabele toestand van onze zogenaamde democratie. Mijn complimenten!

 2. Rients op 23-06-2022 om 11:35 uur:

  Harrie, dankjewel.

 3. Piet op 23-06-2022 om 15:48 uur:

  Nu we weten dat zij geen problemen oplossen maar slechts problemen veroorzaken kunnen we concluderen dat het ze geen barst interesseert, dat resulteert weer in een onoplosbaar probleem omdat de meeste bestuurlijke functies in handen zijn van dezelfde lieden.

 4. bob cluwen op 23-06-2022 om 16:03 uur:

  Het in aanvang genoemde stikstof probleem is een door Nederland zelfgecreëerd monster dat de “stikstofnorm” heet. Het is voor mij onbegrijpelijk dat die stikstofnormen door de EU
  bepaald worden en een economie duperen met desastreuse gevolgen.

  De stikstof norm wordt uitgedrukt in de hoeveelheid stikstof die neerdaalt op het land, de zogenaamde stikstof depositie. Duitsland heeft een hele andere norm dan Nederland.

  Voor Duitsland is de depositie drempelwaarde om een vergunning te krijgen voor een project 100 gram/hectare/jaar. Voor Nederland is de drempelwaarde voor stikstof depositie vastgesteld op 0,7 gram/hectare/jaar. Dus een factor 140 maal strenger.

  Waarom gebruiken we in Nederland niet de ruime Duitse normen voor stikstof? Ook in de Tweede Kamer worden hierover vragen gesteld. Dan zouden we minder problemen hebben, kunnen boeren investeren en kunnen we weer woningen bouwen in de buurt van Natura 2000-gebieden. Probleem is dan gereduceerd tot standaardwaarden met een 'verdunning' die groter is, en de tot nu toe 'on-hold' projecten kunnen in Nederland weer doorgang vinden.

 5. Rients op 23-06-2022 om 16:04 uur:

  Daarom beste Piet, biedt AS een alternatief, waardoor dit soort super-ego's, narcisten en/of machtswellustelingen geen kans meer krijgen.

 6. Rients op 23-06-2022 om 16:10 uur:

  Beste Bob, m.n. D66 heeft dit bedongen tijdens de coalitieonderhandelingen. Ook hierom blijkt dat we geen democratie zijn, maar dat het uitruilen van minderheidsstandpunten verheven wordt tot een zogenaamd regeerakkoord, gesteund door 76 marionetten. En Kaag/Jetten tegen 't hoofd stoten kan een kabinetsval inluiden. Kijk naar de polls: nog maar 49 zetels over. Dus heb je het probleem zonder oplossing!

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?