AlternatiefStaatsbestel.nl

FvD onder mijn vergrootglas

29-10-2022 — Hoe moeten we het FvD precies duiden? Het zijn daar geen domme mensen die landelijk de toon zetten. Toch wekken ze ongelooflijk veel weerzin op.

Ik zou de prominenten daar graag willen adviseren. Niet adviseren waar het hun partijpolitieke standpunten betreft, want die zijn namelijk van hen en niet 1 op 1 de mijne. Maar daar waar het de strategie, zowel inhoudelijk als ook in de manier van presenteren betreft, wel. Dit ondanks dat van alle partijen hun staatsrechtelijke standpunten het dichtst in de buurt komen van AS (Alternatief Staatsbestel)

Als het FvD jaren geleden al het AS-systeem had omarmd, was er genoeg ruimte geweest voor alle inmiddels met onmin vertrokken personen, om op bepaalde standpunten een afwijkende mening te mogen hebben. Als FvD dan nu tussen de 20 en 30 zetels zou hebben gehad, was er wellicht geen kabinet oude stijl mogelijk geweest. Zeker niet als de niet democratische regentenpartijen de PVV blijvend uitsluiten.

AS is geen zoveelste partij, derhalve links noch rechts, maar staat een demokritisch demokraal systeem voor. Het past alle partijen, omdat het volledig democratisch is en geen enkele partij dwingt ook maar één partijpolitiek standpunt in te leveren. Dus zou de SP op de linkervleugel eveneens het AS-systeem zonder problemen als uitgangspunt hebben kunnen toepassen. Indien AS goed wordt geïmplementeerd is de kans groot dat de leden van andere partijen dan de eis bij hun partijbestuur zouden neerleggen ook met AS aan de slag te gaan.

Maar even terug naar FvD. Het bestuur en enkele kopstukken is per mail het AS aangeboden, kortelings ook aan Ralf Dekker die via Common Sense TV 7 vragen van lezers wilde beantwoorden. Vraag 7 ging over AS met als bijvraag of hij contact met mij wilde opnemen. Alle eerdere mailverzoeken zouden zomaar door medewerkers verwijderd kunnen zijn, waardoor mijn verzoek Baudet, Van Meijeren, Van Houwelingen of Jansen nooit hebben bereikt. Zelfs Otten en Van Haga heb ik in hun FvD-tijd aangeschreven: geen reactie. Maar Ralf Dekker heeft mijn vraag gelezen en van een puur nietszeggend politiek antwoord voorzien, zonder in te gaan op mijn verzoek.

Maar ook Van Houwelingen ontliep mij toen ik aan hem voorgesteld zou worden door een enthousiast FvD-lid. Zij was enthousiast over mijn 10 min. durende presentatie over AS op het 9/11 event Bevrijding van Bedrog. Daarin stelde ik o.a. wel eens met Van Meijeren in contact te willen komen, niet wetend dat juist Van Houwelingen als 1 van de 300 genodigden in de zaal aanwezig was.

Dat sterkt mij in de conclusie dat ze geen veranderingen willen. Ze wensen als alle andere partijen te functioneren binnen een fout systeem. Dat houdt in dat ze mee willen doen aan partijpolitieke benoemingen, kiezersbedriegende coalitiebesprekingen en wurgende fractiediscipline. In zowel Limburg als ook in Brabant was FvD onderdeel van het college van Gedeputeerde Staten. Daar stalden ze eigen partijleden in het bestuur.

Aan de andere kant komen ze met urgente vragen betreffende misstanden. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar vragen over de vaccinaties gecombineerd met een enorme oversterfte, de verdwenen kinderen, bemoeienissen met de oorlog in Oekraïne, de integriteit van journalisten (o.a. Merel Ek) verdienen een eerlijk antwoord.

Als land dat pretendeert democratisch te zijn, maar dat niet is, geraken we steeds verder op een hellend vlak. B.v. als boeken (publieksprijs) worden geweerd, journalisten (Ek) en politici (Rutte, steeds weer zonder actieve herinneringen) ongestraft mogen liegen, op kosten van de belastingbetaler dwangsommen worden betaald om de Sywert-gate in de beerput te houden, publieke omroepen (Ongehoord Nederland) zwaar gestraft kunnen worden en Kamerleden een functie elders kan worden toegedeeld, omdat dat uitkomt of juist niet.

Door een parlementariër een week te schorsen omdat hij weigert zijn neveninkomsten inzichtelijk te maken en volledig leeg te lopen als het woord rioolrattenjournalistiek wordt genoemd is selectieve verontwaardiging. In 2020 zouden ca. 20 TK-leden hun neveninkomsten hebben verzwegen en de onfrisse benamingen van m.n. 66’ers richting FvD-ers passeerden zonder problemen de niet functionerende Kamervoorzitter (ook 66). Een BN’er mag ongestraft FvD-leden voor fascisten uitmaken.

Maar er gebeuren meer ondemocratische zaken. Een fakkelaar die bij Kaag voor de deur stond en verder niets deed, werd langdurig gevangen gezet. Maar de verantwoordelijke politici, incl. bewindspersonen verantwoordelijk voor de dossiers (en debacles) van Groningen, de toeslagenouders, de ruim 1600 verdwenen kinderen en de ons door de strot gebombardeerde betrokkenheid bij een zeer dubieuze oorlog, lopen nog steeds vrij rond. De schade op vele fronten, veroorzaakt door het uitermate falend corona-beleid loopt in de miljarden. En het menselijke leed van eenzaamheid, faillissementen, ernstige bijwerkingen en massale oversterfte worden ontkend. De bedenkers en uitvoerders van deze desastreuze maatregelen zijn nog steeds vrij, sterker nog, ze (dis)functioneren ongestraft verder. Nu blijkt dat de kristelijke hoofdredactie van Trouw (trouw aan democratie?) oproept om FvD, PVV en wellicht JA'21 te verbieden. Een massale boycot van dit (ooit eens een verzets)blaadje lijkt mij een democratische noodzaak!

Wederom even terug naar het FvD. Door reptielenbeschuldigingen en rioolrattentaal ga je twijfelaars van je vervreemden. Mensen die het al niet met de club van Baudet eens waren gaan alle FvD’ers haten en demoniseren. Het werkt averechts. Al bestaande aanhangers hoeven niet meer overtuigd te worden, maar ook binnen het Forum zullen de meest gematigden zich mogelijk gaan afkeren.
Daarnaast is de kans groot dat er al op diverse fronten binnen het FvD is geïnfiltreerd om de partij helemaal kapot te maken. Viruswaarheid heeft er ook mee te maken. De ING-bank leent zich daarvoor, waardoor er zonder bank geen bestaansrecht meer is.
Dat foute uitingen de zaak kunnen schaden zie je nu ook bij die gestoorde milieu-waanzinnigen. Je blijft met je kleefklauwen van kunstschatten af, dat zal gematigde milieu-liefhebbers afkerig maken van deze terreuractivisten. Dat je jezelf voor schut zet bij Beau/Jinek is prima, maar accepteer dan dat je gewoon een etmaal zo vastgeplakt blijft zitten.

Vrijheid van meningsuiting en van demonstreren is een groot goed, maar kan hier en nu naar willekeur worden aangetast of zelfs worden afgepakt wanneer het establishment in het nauw komt. De nood/spoedwetten zijn het historische bewijs, de recente ontwikkelingen idem.

Mijn gratis advies zou zijn: blijf man en paard noemen, maar in nettere bewoordingen en ga AS als speerpunt nummer 1 opnemen. Dan is er een mooie toekomst weggelegd voor het FvD.
Als daarna ook de SP en Pieter Omtzigt met de AS-punten aan de slag zouden gaan, volgen JA’21, BBB en BVNL vanzelf. De hoop dat dé partij voor democratie bij uitstek -de loochenaars van 66- dit AS-plan zouden gaan uitvoeren heb ik al jaren geleden opgegeven. Die zijn alleen nog met het WEF, het milieu en de afbraak van Nederland bezig. Mocht Hans van Mierlo na zijn overlijden zijn begraven, dan draait hij niet maar tolt hij in zijn graf en wel zo razendsnel dat van de energie die hij daarbij op kan wekken een hele wijk van stroom kan worden voorzien. Het kan verkeren.

Voordelen AS o.a.
Een goedwerkende Trias Politica
Invoering Constitutioneel Hof (afschaf art. 120)
Invoering div. referenda
Echte volksvertegenwoordigers i.p.v. carrièrepolitici
Korte lijntjes volksvertegenwoordiger - eigen achterban
Vakinhoudelijke toppers als bewindslieden (partijonafhankelijk)
Meer ruimte voor onderzoekjournalistiek
Geen partijpolitieke benoemingen
Geen kiezersbedriegende coalitieafspraken
Geen minderheidsstandpunten bevorderen tot meerderheidsbeleid
Geen vallende kabinetten
Geen demissionaire periodes meer
Geen wurgende fractiediscipline
Geen uitsluitingen
Geen tot amper invloed van lobbyisten

Reacties

 1. Wim op 29-10-2022 om 20:44 uur:

  "Toch wekken ze (FvD) ongelooflijk veel weerzin op."
  Fout. Als we de media moeten geloven is het zo dat de vertegenwoordigers van FvD weerzin opwekken.
  Dat is heel wat anders.
  De framing van PVV is: "Ze roepen maar wat".
  De framing van FvD is: "Complotdenkers, fascisten en racisten".
  Inmiddels is het zover dat als iemand positief is over een of meer punten van deze partijen, hij eerst het lamlendige voorbehoud maakt: "Ik ben het niet in alles met Wilders/Baudet eens, maar....
  Met dank aan de geslaagde framing in de media.

 2. Rients op 29-10-2022 om 21:08 uur:

  Beste Wim, wat is je punt?

 3. Lucia op 29-10-2022 om 23:02 uur:

  Weet u wat ik zat ben, de gemiddelde Nederlander kan ongelooflijk bot uit de hoek komen, in de persoonlijke sfeer, in de werk en ook in de familiesfeer. In de politiek echter heerst een soort lauw en laf verbod op "de teneur waarop je iets mag zeggen" , een beetje emotie mag ook niet..vol verbazing sla ik dit al jaren gade en eerlijk gezegd...kijk ik vol jaloezie naar vechtpartijen en giga scheldpartijen in de landen om ons heen.
  Ik zie het als een duurbetaalde film en ipv een actiefilm, krijg ik de 10 geboden met Charlton Heston ( als ik me niet vergis). Dus ik wil mijn entreegeld terug, want dit is echt de saaiste 2e kamer ter wereld, ze liegen en besodemieteren ons dus ze beschikken wel over acteercapaciteiten but the script sucks.
  Ze verdienen met recht een grammy voor de "most boring performance ever" dus itt tot alle mensen die met verwaterd bloed rondlopen, geniet ik heel erg van de strapatsen van de FvD, van een beetje roering in de tent, gaat het bloed sneller stromen en je weet dan dat je leeft..prima , niks mis met een beetje temperament!!!!

 4. Grote henk op 30-10-2022 om 09:10 uur:

  Ben het eens met Lucia. Verder denk ik dat het A.S. pas kan gaan werken als de hele boel uit elkaar gevallen is want dan vegen nieuwe bezems beter schoon. Dus het is goed dat we straks als de catastrofe eenmaal aangebroken is weten dat we een perfect systeem achter de hand hebben. Maar gezien het feit dat ze in de politiek elkaar nodig hebben om een salaris te ontvangen en carrière te maken zullen ze nooit vrijwillig dit opgeven laat staan ervoor open staan. Ook niet in het hele westen. Uiteindelijk hebben ook bedriegers en leugenaars brood op de plank nodig en zullen ze eindeloos doorgaan met het volk te knechten. FvD brengt in ieder geval leven in de brouwerij en maakt mensen wakker. Hoe meer wakkere mensen hoe eerder de boel klapt. Bewustwording is nu het sleutelwoord. Verder denk ik dat er wereld wijd een spirituele strijd gaande is tussen mensen die hun geweten gebruiken bij belangrijke beslissingen en mensen die hun kop in het zand steken omdat ze van zich zelf weten dat ze toch niet meer te redden zijn en dus hun geweten uitgeschakeld hebben.

 5. Marinus Klomp op 30-10-2022 om 12:21 uur:

  Goed zo Rients, maak zo een brief gericht aan alle (splinter) partijen inclusief de VVD/WEF secte. Als het goed is dan doet de digitale koning Google de rest voor je, het onder diens aandacht brengen.

 6. Yas op 30-10-2022 om 13:57 uur:

  Rients heeft het juist gezien: de FVD wil geen verandering, ze willen blijven functioneren in een fout systeem. Alleen maar ageren tegen, kritische vragen stellen, maar verder niets willen veranderen, dat is mij duidelijk. De manier waarop ze provoceren roept ook vraagtekens op. Dit is geen slimme strategie, maar het zijn wel slimme mensen, dus wat beogen ze hier eigenlijk mee? Ik vertrouw FVD allang niet meer. Voor mij zijn ze onderdeel van het hele foute en corrupte systeem, waarin ieder zijn rol speelt: zowel kabinet als oppositie. Het is een poppenkastvoorstelling.

 7. Rients op 30-10-2022 om 18:17 uur:

  Lucia - Wat mij betreft gaat het om de inhoud, minder om de verpakking. Maar als de verpakking afstoot, zou die verpakking ter discussie moeten staan, niet de boodschap. Als je met argumenten zonder schreeuw- en scheldpartijen twijfelaars over de streep kan halen zal je meer doelen kunnen halen.
  Henk - Waarom AS pas als het is misgegaan? Wellicht is AS dan te weinig bekend en krijgen we een Kaag 2.0, of Rutte 3.0, opgedrongen door Brussel of Davos.
  Wat mij betreft neemt FvD, of een geheel nieuwe partij het voortouw

 8. Rients op 30-10-2022 om 18:21 uur:

  - Marinus, ik ga zeker nogmaals een poging wagen. Ooit moet het bij één iemand bekend worden.
  - Yas, ik vrees dat je gelijk hebt. Desondanks wil ik proberen tot hen door te dringen.

 9. Lucia op 31-10-2022 om 11:33 uur:

  Rients; Je kunt de zaak het beste hervormen stapsgewijs van binnenuit, zoals jij het wil, met alle respect voor wat je doet, denk ik niet dat je het van de grond krijgt.
  Het idee an sich, zal voor de meesten een leuke abstractie zijn..en je schrijft ook mooie stukken dus daar ligt een stuk acceptatie...maar meer ga je er ook denk ik niet uitkrijgen.Jij hebt het over hoe je de boodschap verpakt.. en jij en nog meer mensen onderschatten de rauwe emoties, die mensen voelen. Als dichter, heb ik mijn vingers heel goed op de hartenklop van collectieve emoties, en ik kan je vertellen dat over niet al te lange tijd de pleuris uit gaat breken en ook dat is "gepland"zodat ze een staat van beleg kunnen uitroepen en ons alles af kunnen pakken. Dan denk ik laat mensen een beetje schelden, haalt druk af van de ketel en ook al zou het enige wat je ermee bereikt zijn, dat niet iemand uit frustratie naar huis gaat en zijn vrouw verbouwd... maar met hoop, dankzij het FvD, de keuken gaat verbouwen (Likkie verf bedoel ik of nieuw aanrecht)dan is dat toch verkieslijker.

 10. Rients op 31-10-2022 om 16:25 uur:

  Beste Licia, je bent het blijkbaar met me (en AS) eens, maar vreest dat het niet gaat lukken. Ik wil graag perspectief bieden juist voordat die pleuris uitbreekt.

 11. Yas op 02-11-2022 om 13:03 uur:

  Beste Rients, ik vind je visie zeer helder en je alternatieve systeem zou ideaal zijn, als (een grote als) het een kans krijgt. Ik denk wel dat het goed is als ieder op zijn manier werkt aan het veranderen van het foute systeem. Echter, als ik die koppen in de Kamer bezig zie, dan zegt mijn (vrouwelijke) intuïtie dat ze allemaal hun eigen agenda hebben, ook de FVD, dat het een toneelspel is, waarin ieder zijn eigen rol heeft gekregen. Veel discussies, met als doel niets ten goede veranderen. De globalisten hebben hun plan duivels minitieus uitgedacht. Echter, het gaat ze niet lukken, want steeds meer mensen krijgen door dat er van alles niet klopt. Misschien krijgt het AS dan een kans.

 12. Rients op 02-11-2022 om 14:00 uur:

  Beste Yas, Dat van die agenda klopt. wellicht 148 van de 150 zit er voor zichzelf en gedwongen voor hun partij(en). Ik heb weer eens een rondje Kamerleden aangesproken (geen VVD, CDA, 66, PvdA, Volt en GL) maar zal van niemand iets horen. Het FvD is organisatorisch een puinhoop heb ik uit een welingelichte bron vernomen. Dus ja, hoe verander je alles als niemand AS kent, of het negeert? Ik heb maar 1 vraag: verspreid AS zo veel mogelijk. Alvast bedankt.

 13. Nico op 17-11-2022 om 22:20 uur:

  Ik zie de FvD als bliksemafleider.
  Ondertussen alles blootleggen wat de WEF AGENDA inhoud, maar daar als zodanig vervolgens niks meer mee doen.
  Een manier om de WEF agenda te openbaren.
  Een tactiek die doorzien moet worden.
  Het is één grote klucht.

 14. Nico op 17-11-2022 om 22:21 uur:

  Ik zie de FvD als bliksemafleider.
  Ondertussen alles blootleggen wat de WEF AGENDA inhoud, maar daar als zodanig vervolgens niks meer mee doen.
  Een manier om de WEF agenda te openbaren.
  Een tactiek die doorzien moet worden.
  Het is één grote klucht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?