AlternatiefStaatsbestel.nl

Een greep uit tendentieus nieuws van vandaag

17-08-2022 — Moeten we alles blindelings geloven, of is er veel nieuws met nogal wat wenkbrauwoptrekwaardige kanttekeningen?

Het nieuws bevat vandaag alweer veel angstaanjagende items. Remkes, zelf mede indiener van een rapport om de stikstofproductie drastisch te verminderen ten koste van vele boeren, is nota bene de persoon die in overleg met de boeren een oplossing moet zien te vinden, die er ‘natuur’lijk niet komt. Hij nodigt iedereen van de meest uiteenlopende organisaties uit -die bereid zijn de rechter erbij te sleuren als ze niet hun zin krijgen- maar wenst niet naar stikstofdeskundigen als de professoren Han Lindeboom en Johan Sanders te luisteren. Zij hebben een oplossing waarbij er geen boer hoeft te sneuvelen.
Een ander probleem wordt ook al gerelateerd aan het klimaat, met een angststrategie als middel. Want hoe kan het waterpeil in de Rijn zo laag zijn als de aarde opwarmt? Dan zouden in Zwitserland alle sneeuwtoppen incl. de gletsjers toch smelten en we langs de Rijn juist natte enkels moeten krijgen. Door de hitte mogen we de tuin niet meer sproeien. Dat is logisch, zolang we wassen, douchen, wc-doorspoelen met water van een kwaliteit waarvoor we dik moeten betalen als we dat in een restaurant erbij bestellen. Omgerekend gebruikt elk persoon per dag 130 liter drinkwater, waarvan nog geen 4 liter echt oraal geconsumeerd wordt. Waarom douchen met hoog gekwalificeerd drinkwater? Waarom de auto wassen met water voor consumptie? Ga het waterleidingsysteem gebruiken voor gefilterd oppervlakte water en laat de consument btw-vrij bronwater uit recyclebaar karton nuttigen. 126 Liter prima? drinkwater incl. allerhande (zware) metalen, nanodeeltjes en chemische medicijnresten gebruiken voor hygiëne en tuinsproeien is absurd. Nee, dan willen ze een luxetaks voor drinkwater!
Tenslotte op de voorpagina chocolettergroot dat 400.000 mensen worden opgeroepen een longscan te laten maken. Waarom niet bv. 5 jaar geleden, toen covid nog niet was uitgevonden? Stevige (ex)rokers kunnen zich melden, zodat straks tijdens de jaarlijkse griepuitbraak -ook wel covid genoemd- de (huis)artsen weer op apegapen liggen.

Reacties

 1. Tigron op 18-08-2022 om 00:27 uur:

  'Geloof niet in iets, simpelweg omdat je het gehoord hebt. Geloof niet in iets, simpelweg omdat er door velen over gepraat en gekletst wordt. Geloof niet in iets omdat het simpelweg in uw religieuze boeken staat geschreven. Geloof niet in iets slechts vanwege het gezag van uw leraren en ouders. Geloof niet in tradities, omdat ze voor vele generaties werden overgeleverd. Maar na observatie en analyse, wanneer u vind dat alles gelijk staat met de reden en bevorderlijk is voor het goede en het voordeel is van één en allen, keur het goed en leef ernaar. -- Boeddha.

 2. Conquesta op 18-08-2022 om 12:03 uur:

  Vergeet ook niet te vermelden dat 1 Microsoft datacenter in Noord-Holland over 2021 maar liefst 84 miljoen liter drinkwater verbruikte. Er zijn 200 datacenters in Nederland. En dan moeten wij zuinig doen met water?

 3. Piet op 18-08-2022 om 12:28 uur:

  Het lijkt me bijzonder krom om kraanwater voor koeling te gebruiken. Alternatieven zijn zeewater, grondwater, een geslotencircuit met koelvloeistof of een warmte,/koelpomp wat een kletspraat om het anders te willen doen

 4. Rients op 18-08-2022 om 13:51 uur:

  Tigron, Boeddha zag het eeuwen geleden al scherp.
  Conquesta, dank voor de 'krankzinnige' aanvulling.
  Piet, er zijn zat alternatieven, een luxe watertaks is er niet eentje van.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?