Nepval kabinet
16-01-2021 — De val van Rutte III is nep, voor de bühne, een pure strategische zet!
Immers een demissionair kabinet kan niet nogmaals vallen, de regeerakkoorden zijn grotendeels uitgevoerd en de 4 partijen zijn verlost van een roestvrijstalen korset van tegenstrijdige afspraken. Tegenstrijdig met diverse eigen partijstandpunten en kiezersbeloften van vier jaar geleden.
Nu heeft Rutte zijn handen enkele maanden vrij om te shoppen bij bijvoorbeeld de PVV, om zich ter rechterzijde te profileren i.v.m. de verkiezingen van 17 maart a.s.
Mensen die al zwaarwegende vraagtekens plaatsten bij een groot aantal ridicule corona-maatregelen, kunnen nu zeker hun borst natmaken. De PVV is voor veel strengere regels en 50+ zal voor de kwetsbare oudjes ook drastische maatregelen steunen. Als nu maar niet gaat blijken dat hele oude en verzwakte ouderen alsnog sterven, maar nu aan de gevolgen van bijwerkingen van de mRNA-spuiten. Samen met die twee hebben VVD en CDA een meerderheid, in de senaat bij lange niet!
Is dit nou de oplossing richting betere tijden? Nee, het zal zeker niet beter gaan. Door de val zal de demissionaire staat van dit kabinet met 2 maanden worden verlengd. Gezien de verdere versnippering en het elkaar uitsluiten, zal het een ongelofelijke klus worden om partijen zover te krijgen na 17maart bij het illustere duo VVD/CDA aan te schuiven. En dan krijgen we Rutte 4.0 en gaat het nog rigider door waar het gebleven was, wellicht met een iets ruimere meerderheid. Dan zijn er wel 5 of 6 partijen nodig voor een Tweede Kamermeerderheid.
De PvdA is panisch na deelname over 4 jaar nog eens gehalveerd te worden. GL is klaar voor regeringsdeelname, snakt naar macht, maar of de achterban wel in dienst van zo’n stevig rechts blok wil functioneren, is nog maar de vraag. Ook het FvD is niet happig, neemt slechts 2 senatoren mee en is alleen al daarom onaantrekkelijk. SP zal de VVD wel weer uitsluiten, waardoor zij zichzelf buitenspel zetten. De PvdD is verdeeld en met de SGP haal je wellicht de verplichte zondagsrust het kabinet in. De CU zit op een instabiel vinkentouw. Geen van alle andere partijtjes heeft senatoren om een mogelijke combinatie aan een meerderheid in de Senaat de helpen. D66 draait zich wellicht weer een nieuw kabinet in, echter samen met VVD, CDA en GL hebben ze voor een meerderheid in de Tweede Kamer een 5e partij nodig. Gezien de zetelverdeling in de senaat zijn er minimaal 8 partijen nodig. Winnen we weer eens van de Belgen die nu een zevenpartijenregering heeft, na ruim een jaar onderhandelen. Dan zal het kiezersbedriegende kwartetten een onmogelijke klus worden. Misschien blijft Rutte III demissionair tot na de eerstkomende Provinciale verkiezingen op 20 maart 2023.
Dus is er maar 1 oplossing: Het AS-systeem (alternatiefstaatsbestel.nl) invoeren. Dan spreken we over echte democratie, over de best mogelijke vaklieden als bewindspersonen en over volledige transparantie, omdat achterkamertjes gesloten blijven. Referenda zijn ingebouwd en we zijn verlost van partijpolitieke benoemingen. Een zegen voor Nederland, maar ook, bij invoering daar, de redding van België, want dan kunnen kabinetten niet meer vallen.
Reacties
-
M. de Jong op 17-01-2021 om 11:20 uur:
Beste redactie,
Naar welk Kamerlid c.q.partij kan ik deze tekst het best sturen denk u, zodat het enig nut kan hebben?
En uiteraard onder mijn naam en emailadres.
Met vriendelijk groet,
M. de Jong (burger) -
Rients Hofstra op 17-01-2021 om 12:38 uur:
Geachte heer De Jong,
In principe aan iedere politicus, elke partij. Alleen de regentenpartijen (VVD, CDA, PvdA, D66 en binnenkort wellicht ook GL) wijzen AS af, het kettingzaag aan hun stoelpoten en beperkt hun machtsstreven.
Kleine partijen die nu al in de Kamer zijn vertegenwoordigd, of hopen op Kamerleden, zijn het meest ontvankelijk, hoewel o.a. Femke Merel van Kooten, Ybeltje ....? Henk Krol, Henk Otten, FvD, D66, PvdA, SP, PvdD evenals Renske Leijten als lid van SP niets van zich lieten horen na enkele mails aan hun adres. Een mail-medewerkster van Pieter Omtzigt reageerde wel, zou het aan de juiste beleidsmedewerker doorgeven en dat was het dan.
Een partij als WilNu in combi met de Vrije Kieslijst heeft AS volledig omarmd, De Piraten hebben een aantal onderdelen overgenomen en Trots op Nederland heeft sinds kort actieve belangstelling. Er is beweging, dus elk extra initiatief is welkom. Echter wees bedacht op teleurstellingen, partijen zijn huiverig, want AS haalt zeer veel overhoop. Zie de doelstelling in 10 punten en de Pluchen Revolutie als mogelijke uitwerking hier op de site. -
Evelien van Aller op 17-01-2021 om 15:48 uur:
geachte heer Hofstra,
Uw initiatief lijkt mij erg mooi.
Evelien van Aller, een gewone burger met weinig verstand van partijpolitiek -
Rients Hofstra op 17-01-2021 om 15:54 uur:
Beste Evelien,
Als het AS-systeem zou worden ingesteld is verstand hebben van partijpolitiek niet meer nodig. Dan ís er geen partijpolitiek meer, dan zijn de burgers belangrijk! -
grote henk op 18-01-2021 om 10:25 uur:
inderdaad Rientz, als er werkelijk nood aan de man is komen de sterken leiders vanzelf boven drijven. Zo is het al eeuwen geweest en zo zal het nu ook zijn. Maar zover is het nog niet want er zullen vele valse profeten bij zitten die nog voor extra verdeeldheid zorgen.
Plaats een reactie
Recente artikelen
- Is Nederland een vervloekt land?, 05-07-2024
- Gezond Verstand, met welke toegevoegde waarde?, 29-06-2024
- “Onze” democratie verder in verval?, 15-06-2024