AlternatiefStaatsbestel.nl

Môgge... gastblog Ton Theunis

21-08-2021 — Terwijl Sigrid Kaag onze parlementaire democratie gegijzeld houdt en uitsluitend met twee linkse partijen in ‘haar’ kabinet aan de touwtjes wil trekken, heeft onze demissionaire regering de strijd aangebonden met de vaccin-weigeraars.

Vermoedelijk denken velen van u: hoezo strijd? Aanpakken die aso’s! Wellicht denkt u ook dat die dwarsliggende wappies een gevaar zijn voor ons allemaal.
Heeft meneer Van Dissel niet gisteren nog tegen de Tweede Kamer gezegd dat we binnenkort weer op tweeduizend IC-opnames zitten als mensen blijven weigeren zich te laten vaccineren? Jazeker, dat zei hij!

Tijd om even te relativeren, dames en heren.
Tweeduizend, Jaap? Terug in de tijd. Op het hoogtepunt van de eerste én de tweede golf, Jaap, hoeveel mensen lagen er toen op de IC?
Wat was het maximale aantal IC-gevallen dat onze ziekenhuizen ooit te verwerken hadden gedurende de hele corona-tijd?
Wacht, ik doe er maar een grafiekje bij. Van een heel betrouwbare bron, namelijk het coronadashboard van Hugo die zijn cijfers heeft van... Precies, van Jaap zelf.
Dus kijkt u even mee?

Hoeveel mensen telt Nederland, Jaap? Precies, meer dan zeventien miljoen. In maart/april 2020, hoeveel mensen waren er toen gevaccineerd? Precies, nul! Er was namelijk geen vaccin en er waren trouwens ook geen mondkapjes.
Hoeveel mensen met COVID-19 lagen er toen op de IC? Ten tijde van de maximale uitwerking van het toen nog volstrekt onbekende, als ik Jaap mag geloven, virus lagen er anderhalfduizend mensen tegelijk op de IC en vochten onze artsen en verpleegkundigen voor wat ze waard waren terwijl Sywert van Hugo € 19.000.000,- in zijn zak mocht steken.

Hoeveel mensen zijn er vandaag inmiddels gevaccineerd? Nou, we pakken het dashboard er maar weer bij. Kijkt u even? Het zijn er heel wat en van dat aantal is meer dan de helft, 60,9%, volledig ingeënt.

Dus de volgende vraag dient zich aan.
Als het aantal IC-patiënten in maart 2020 op de zwaarste dag maximaal 1.500 op 17.400.000 inwoners was en het aantal bewust niet-gevaccineerden dus op dit moment om en nabij 3.500.000 mensen betreft, volgens Hugo...
Als je die getallen tegen elkaar afzet... ...dan is onze bevolking 4,971 maal zo groot als het totale aantal bewust niet gevaccineerden.
Als ik nu 1.500 deel door 4,971, dan zou je verwachten dat de bedbezetting van de IC door deze mensen maximaal tot rond 307 kan oplopen.
Momenteel, aldus het dashboard, zijn het er overigens 212, ging dat aantal gisteren met 13 omlaag en dat alles terwijl zeker zo’n 25% van de bevolking niet volledig is ingeënt.

Maar... niet ingeënte mensen bouwen ook immuniteit op, want als je het gehad hebt, mag je wel naar Zandvoort en je mag allerlei landen binnen, zodat gaandeweg ook de niet-gevaccineerden geen gevaar meer zouden moeten vormen. Toch?
Of is dat nou helemaal onlogisch wat ik hier schrijf?

Wat zegt u, mevrouw T. te H.? De Delta-variant? Daardoor komt het? Volgens Hugo’s dashboard treft men bij 98,3% van alle huidige COVID-19 gevallen de Delta-variant aan. Dus dat kan de oorzaak van Jaaps doemscenario in elk geval niet zijn.
En het R-getal is trouwens 0,9. Ik vermoed dat het binnenkort zomaar weer omhoog gaat, maar vraag me niet waarom...

Dus Tweede Kamer, waarom hebt u dit rekensommetje dinsdagmiddag niet even op een bierviltje gemaakt nadat meneer Van Dissel u zijn doemscenario schetste? Zal ik het zeggen? Omdat u inmiddels klakkeloos aanneemt wat u wordt opgedist. Niet alleen waar het om COVID-19 gaat, u laat bij van alles enorme logische bezwaren varen.
Maar in dit geval was zelfs het kijken op Jaaps eigen site en op Hugo’s dashboard voldoende geweest om te kunnen constateren dat hetgeen u is aangeleund niet kan kloppen.

Jaap van Dissel en het OMT, die werkelijk alles op basis van rekenmodellen doen, houden u een scenario voor dat zelfs volgens hun eigen modellen en statistieken helemaal niet kan kloppen.

Maar u hebt gisteren gestemd vóór het niet meer gratis maken van testen. Dat is te duur, vindt u. Eigenlijk wilt u zo nóg meer druk op weigeraars uitoefenen om zich alsnog te laten vaccineren en dat zou nooit gebeuren, beloofde Hugo. Niet direct en niet indirect.
En waarom eigenlijk? Die weigeraars zijn toch allang geen gevaar meer voor u, hooguit voor zichzelf? Of werken die vaccins soms niet? Maar Hugo koopt er weer miljoenen bij.

Ons parlement dat met Artikel 11 van de Grondwet haar bips afveegt voor een berekening waarvan een mannetje met een 5,2 voor Wiskunde op zijn eindlijst al kan aantonen dat ze niet klopt.

Maar weet u wat echt eng is?
Dat opeens al die media zijn begonnen met inventariseren van uw mening. Of u ook vindt dat gevaccineerden niet mogen ‘lijden’ of ‘gevaar lopen’ door niet-gevaccineerden.
De Telegraaf plaatste een enquête vanmorgen, de vraagstelling was overduidelijk. EENVandaag was er druk mee en zo nog een paar.

Ze duwen de thermometer erin voor Hugo. Bij u. Kijken of ze die asociale, levensbedreigende weigeraars al verder kunnen uitsluiten, al met uw goedvinden buitensluiten, misschien zelfs wel opsluiten?
Eens kijken hoe dat valt, of de meerderheid al bang genoeg is.

Reacties

 1. Hannie op 22-08-2021 om 01:46 uur:

  Het is bekend (overal op internet te vinden) dat gevaccineerden nog steeds besmet kunnen worden met "corona" en ook anderen ermee kunnen besmetten, vanwaar die angst voor ongevaccineerden? Wat is het verschil en waarom zou je ongevaccineerden overal van willen buitensluiten? Wat is de waarde van een vaccinatiepaspoort?

 2. Rients op 22-08-2021 om 11:06 uur:

  Dit zijn vragen waar parmantige ego's, narcisten en psychopaten geen antwoord op hebben.

 3. Anneke op 22-08-2021 om 14:57 uur:

  Ik heb voldoende aan mijn eigen afweersysteem die ik NIET vernietigd laat worden door welk vaccin dan ook. Ik ga en sta waar ik wil, hoor bij de groep oud hout haha en heb veel respect voor art. 11 van onze grondwet. De rest laat ik nog niet eens mijn aas kussen.

 4. Anneke op 22-08-2021 om 15:00 uur:

  Uw rekenwerk met veel aandacht en plezier gelezen mijn dank hiervoor.

 5. Jim op 22-08-2021 om 15:50 uur:

  Geweldig uitgelegd Jos. Je doet het werk wat eigenlijk het parlement zou moeten doen. Maar het is inmiddels wel duidelijk dat we daar helemaal niets meer van hoeven te verwachten.
  Hoogstwaarschijnlijk sorteert Van Dissel bij zijn voorspelling IC-opnames alvast voor op een fors aantal gevaccineerden wat daar zal belanden door Antibody Dependent Enhancement (ADE). Een door het vaccin veroorzaakte overreactie van hun immuunsysteem als zij in de herfst met een wild virus in aanraking komen. Een scenario waarvoor verschillende gerenommeerde wetenschappers al tijden waarschuwen.
  Maar dat mag natuurlijk niet naar buiten komen. Daarom legt Van Dissel geholpen door de corrupte MSM de schuld nu al bij de ongevaccineerden. Het is fascistisch en schofterig. Maar het volgzame, onnadenkende deel van de bevolking dat graag een zondebok heeft, gaat er gewillig in mee.

 6. Jim op 22-08-2021 om 15:54 uur:

  Ton is de naam. Excuus.

 7. Roland op 22-08-2021 om 16:09 uur:

  Er gaan zelfs her & der stemmen op om juist de gexx!neerden in quarentaine te plaatsen van wege juist hun besmettelijkheid voor anderen. Lachen toch?

 8. Guus Velraeds op 22-08-2021 om 16:12 uur:

  Ik ben vanmorgen op het kerkhof gaan kijken of ik al dood was. Wat een opluchting. Ik was nog niet dood. Komende woensdag ga ik weer kijken. Je weet maar nooit.

 9. J. C. Th. Köhler op 22-08-2021 om 16:21 uur:

  Ik ben een overtuigd antivaxueel. Berekeningen van Ton en andere soortgelijken sterken me iedere keer weer in de gedachte dat ik de goede keus heb gemaakt.
  j.c.th.kohler@ziggo.nl

 10. Jim op 22-08-2021 om 17:17 uur:

  Ben niet sowieso antivax. Er zijn heus zinvolle vaccins, zoals bijvoorbeeld tegen pokken. Dat is een virus dat alleen mensen kan infecteren en mede daarom niet of nauwelijks muteert. Dat heeft het pokkenvirus goed onder bedwang gekregen. Ik ben echter tegen slechte vaccins, zoals voor verkoudsvirussen als influenza en corona, met dierenreservoirs, die dientengevolge wel voortdurend muteren. Het griepvaccin loopt daarom ook steeds achter de feiten/varianten aan, en heeft dus nauwelijks zin.
  En ik ben helemaal tegen een experimentele injectie voor een virus met een IFR van 0.15 procent, gebaseerd op een nieuwe gentechniek waarover nauwelijks data voorhanden zijn voor de korte termijn en totaal geen voor de langere termijn.
  Een injectie die helemaal niets met gezondheid heeft te maken maar louter en alleen is bedoeld als middel (vaccinatiepaspoort) bij het bewerkstelligen van de vreselijke Greet Reset c.q. New Word Order.
  Daar weiger ik pertinent aan mee te werken. Niet voor mezelf maar voor mijn en andere kinderen. Als dit er toe leidt dat ik straks niet in het ziekenhuis wordt opgenomen omdat ik niet ben gevaccineerd, dan is dat maar zo. Ik wens te sterven onder mijn eigen voorwaarden en niet onder die van een stel psychopaten.

 11. Ria op 22-08-2021 om 18:41 uur:

  Reactie 10, helemaal mee eens Jim, goed verwoord, ik denk er net zo over. Ik weiger te buigen, mij te laten chanteren door deze corrupte regering. Dan maar niet op vakantie, naar een restaurant of wat dan ook.

 12. Peter op 22-08-2021 om 20:51 uur:

  Heb Hugo en Rutte al vanaf het begin uitgesloten van alles ,zouden er meer moeten doen, zijn we zo van de plandemie verlost .

 13. Rients op 22-08-2021 om 21:19 uur:

  Kijk eens naar AS op deze site en daarna naar 1dv.nl. Daar is AS speerpunt nr 1.
  Als dat doorbreekt zullen alle psychopaten geen kans meer maken, lobbyisten evenmin.

 14. Jim op 22-08-2021 om 21:40 uur:

  Ria, dank je wel. Altijd fijn te constateren dat er toch nog meer
  mensen zijn die beschikken over enige moraal en ethisch besef.
  Bijvoorbeeld. Welke overheid haalt het in vredesnaam in zijn hoofd om kinderen en jongeren te pushen zich te enten voor een virus waar zij nagenoeg allemaal hooguit een snotneus of een kuchje van een paar dagen van krijgen? En welke ouder staat dat toe?
  Allemaal met emotionele chantage. Dat ze na vaccinatie opa en oma niet meer ziek kunnen maken. Terwijl al lang duidelijk is dat kinderen sowieso anderen nauwelijks kunnen besmetten vanwege het feit dat de thymus het sterkst is in de jongere jaren. Dat orgaan, de thymus, verkleint de kans op besmetting aanzienlijk. Vaccinatie van jeugdigen is dus totaal onnodig. Toch dramt de overheid maar door en er zijn intussen al verschillende berichten van hartspierontstekingen etc., en zelfs overlijdens onder jongeren kort na toediening van het ‘vaccin’. Bovendien weet men dus ook helemaal niet wat de effecten op langere termijn zijn. Er zijn al wetenschappers die vrezen voor onder meer verminderde vruchtbaarheid. Van die bijwerkingen vlak na de vaccinatie verneem je maar zeer mondjesmaat iets in de MSM. En van overlijdens al helemaal niets. Terwijl er uiteraard wel elke dag artikelen zijn te lezen van mensen die met corona in het ziekenhuis zijn beland, en die nu allemaal heel veel spijt hebben dat ze het vaccin niet hebben genomen. Het is continu eenzijdige vaccinpropaganda, terwijl de media onafhankelijke, kritische verslaggeving dienen te bedrijven.
  Het ergst van alles is dat er bewezen werkende medicijnen zijn, zoals hydroxychloroquine en ivermectine, die mits gedoseerd onder medisch toezicht toegediend, veilig zijn en bij inname in een vroeg stadium van de ziekte, talloze levens zouden hebben gered en vele ziekenhuisopnames hadden voorkomen. Dan was er dus niet eens ooit sprake geweest van een coronacrisis.
  Huisarts Rob Elens genas vorig jaar in het begin van de coronacrisis een aantal patiënten via toediening van hydroxychloroquine, maar werd plotseling op straffe van een forse boete als hij hier mee door ging, tot de orde geroepen door het NHG. Terwijl hij gewoon deed wat een arts behoort te doen, proberen patiënten te genezen. Het is crimineel en misdadig wat er gaande is. Veel mensen hebben letterlijk bloed aan hun handen. Hopelijk komt er ooit gerechtigheid.

 15. Johan op 22-08-2021 om 22:13 uur:

  God zij dank!
  Ik ben corona vrij en vaccin vrij! Ik ga ook niet niet meedoen met dit GEN experiment

 16. Henry op 23-08-2021 om 04:47 uur:

  Hoe weet men nu dat het om de Delta variant gaat?
  De PCR test kan geen onderscheid maken tussen griep en corona. Hoe is het dan mogelijk dat de pcr wel de Delta kan onderscheiden??Bovendien het "vaccin" is gebaseerd op het eerste "virus" dus werkt al niet meer en de Delta is naar mijn mening ook al weer gemuteerd dat blijft echt geen halfjaar in de lucht!!

 17. Knaks op 24-08-2021 om 08:16 uur:

  "Opgedist" is de woordspeling 2021....

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?