AlternatiefStaatsbestel.nl

Kaag en haar agenda

03-04-2021 — Rutte overleeft omdat o.a. Segers (CU) denkt dat Mark onmisbaar is in deze coronacrisis.

Segers vergeet als een volleerd Rutte-leerling dat juist Mark niet alleen mede-, maar bovenal hoofdschuldige is aan de hysterie die is uitgebroken, nadat een hele vervelende griep wellicht wat meer oudjes en diverse mensen met onderliggende ziektes zou hebben omgebracht.
De mannenbroeders op Urk en de vele reli-genoten elders op de biblebelt bewijzen elke zondag dat kerkenvol zingende gelovigen niet voor files aan lijkwagens zorgt.
Dat Segers meedeelt niet nog eens met Rutte in zee te willen, is begrijpelijk, maar niet democratisch. Het moet om visie en programmapunten gaan, niet om partijen, of ‘poppetjes’. Uitsluiten is ordinaire machtspolitiek, waarbij de burgers tussen wal en schip belanden.

Maar dankzij Segers is er bijna geen (stabiel?) kabinet ‘oude stijl’ te vormen. Ik sprak eerder al van een 6 à 7 partijen kippenhok.

We zijn inmiddels aan de 3e golf toe, terwijl de griep elk jaar weer op nul begint. De aloude griep die nooit tot sluitingen van scholen, kroegen, kappers en andere neringen heeft geleid. Dit constaterend, zou een democratisch gecontroleerde regeringsleider alleen al hierom naar huis zijn gestuurd. Zeker als blijkt dat hij bloed aan zijn vingers heeft, vanwege al die mensen die gestorven zijn vanwege het feit dat ze met dank aan de covid-idiotie niet de noodzakelijke zorg kregen.

Maar ook de menselijke tragedies en immense materiële schade in Groningen was een ontslag op staande voet waard geweest.
Om over de trauma’s opwekkende houding van de overheid naar ouders, die ten onrechte kapitalen moesten terugbetalen aan vermeend onterecht uitgekeerde toeslagen maar te zwijgen. Rutte noemde al die ouders ooit straffeloos fraudeurs. Mark kon blijven.

Ook werd hij niet aangesproken op 10 jaar bezuinigen op de zorg, waardoor er minimaal 1.000 IC-bedden zijn verdwenen, 4 ziekenhuizen failliet mochten gaan en veel goed opgeleide verpleegkundigen de laan werden uitgestuurd. Door in dit coronajaar te wijzen op een tekort aan IC-bedden, ziekenhuisplaatsen en overspannen zorgmedewerkers, kreeg hij lof en een vrijbrief om strenge, echt nooit bewezen maatregelen te treffen. Op een ondemocratische wijze wel te verstaan. Mark kreeg een pluim i.p.v. een symbolisch knieschot.

Maar waar komt wel overdreven veel ophef over? Een bewust uitgelekt tikwerkje: ‘Omtzigt functie elders’.
Bewust? Ja zeker bewust. Niemand draagt op deze wijze zeer precaire gevoeligheden zo zichtbaar op de arm. Er waren geen journalisten, behalve een in het geniep opgeroepen ANP-fotograaf.
Een incidentje vergeleken met alle eerder genoemde ellende. Uiteraard had Ollongren er een bedoeling mee, uiteraard spint D66 er op termijn garen bij, uiteraard zal Kajsa op termijn beloond worden met een mooie burgemeesterspost, of een goed betaald baantje in Brussel. Is deze goed geplande move de lancering van Nova Kaag? Haar ster is immers stijgende.
Mark had veel reuring kunnen voorkomen als hij meteen had aangegeven hoe het precies was gegaan, wie wat heeft gezegd en daardoor meteen transparant was geweest. Dan had Alzheimer niet van stal gehaald hoeven worden. Dan was de misser hem ook nu wel weer vergeven. Dan was alleen het CDA voor de bühne even ingehouden kwaad geworden. Dan hadden ze Pieter bescheiden groot gemaakt en als vicepremier naast Mark geplaatst. Was Mark daar bang voor?

Maar nee. Het hele land was van maandag t/m vrijdag in rep en roer. Wie had dat en wie had dit? En die vraag werd maar herhaald en herhaald en herhaald. Een week waarin het land bestuurlijk op apengapen lag. Drie woordjes, open en bloot, bepaalden een werkweeklang de voorpagina’s van de landelijke dagbladen. De tv-zendgemachtigden overlaadden ons met futiliteiten. Het landsbelang bestond uit drie woorden.

Als Pieter meteen maandag de regie had overgenomen en de zwalkende VVD-premier van alle Nederlanders voor was geweest, had hij echt ballen getoond. Dan was hij met al zijn voorkeurstemmen opgestapt en een eigen partij begonnen. Wellicht waren er nog enkele CDA’ers meegestapt, misschien zelfs Kamerleden van andere partijen, waaronder Renske Leijten.
Door echt de burgers centraal te gaan stellen, de uitgangspunten van het AS-systeem uit te dragen, kan voorkomen worden dat na Rutte -zijn houdbaarheidsdatum is ver overtijd- Sigrid Kaag het stokje gaat overnemen. Zij is een Rutte 2.0. Dat is het Trojaanse paard van George Soros en Klaus Schwab binnenhalen.

Als Kaag Nederland met agenda 2030 van WEF (World Economic Forum) onzichtbaar, diep in een tas gestopt, gaat leiden, wordt Nederland van binnenuit afgebroken, nemen de Build Back Better ideologen het hier volledig over. Dan zullen we al binnen een jaar terugverlangen naar een door een porseleinkast fietsende Mark Rutte met zijn onafscheidelijke valse glimlach.

Reacties

 1. Harrie op 03-04-2021 om 23:12 uur:

  Perfecte analyse! Complimenten!

 2. Rients op 04-04-2021 om 00:38 uur:

  Harrie, Dankjewel

 3. herwig op 04-04-2021 om 08:57 uur:

  Zijn die politieke systemen zoals ze nu bestaan niet helemaal doorkankerd en ECHT aan duidelijke verandering toe in vele lidstaten? Machtsspelletjes zijn van alle tijden en alle mensen, maar een verbetering dringt zich duidelijk op, zodat de kansen hierop toch heel wat teruggedrongen worden. Blijven hameren Rients en hopen dat de kanker weggesneden wordt. Good luck en bravo voor je ingesteldheid om duidelijkheid hierin te brengen.

 4. Erwin op 04-04-2021 om 11:49 uur:

  Beetje jammer dit artikel. Het alternatieve staatsbestel kon mijn oorkeur dragen maar dit artikel past beter op de youtube kanalen. Dit bevat teveel beweren die niet te staven zijn, bijvoorbeeld "Een bewust uitgelekt tikwerkje". Een beetje jammer dit en schuift deze website helaas de verkeerde hoek in. Het begon zo mooi .. maar beter dit soort artikelen plaatsen in de STORY of PRIVE of andere kanalen ..

 5. Rients op 04-04-2021 om 12:01 uur:

  Beste Herwig, we moeten in alle ons omringende landen samen optrekken. Er wordt wereldwijd een kwalijke agenda uitgerold. Alle wakkere burgers moeten zich verenigen en samen strijden. Dan moeten we wel eerst af van de politieke systemen die wantoestanden als waar we nu mee te maken hebben mogelijk maken.

 6. Rients op 04-04-2021 om 14:30 uur:

  Beste Erwin, wat nu plaatsvindt is geregisseerd. Kaag is een komende bedreiging. Met haar aan de top wordt het alleen maar erger.
  Juist daarom is het AS-systeem zo broodnodig. Daarom sta ik nog steeds achter de opname van dit soort passages.
  Binnen AS zouden Rutte, Kaag en Ollongren elders een baan gehad.

 7. J.p. op 30-04-2021 om 07:20 uur:

  Het is telkens weer genieten hoe PVV-er Wilders KAAG, zeer tegen haar zin, haar ware gezicht laat zien. Want mevr. probeert als o zo flexibel en redelijk over te komen maar is feitelijk een super vals kreng met slecht een persoonlijke agenda en die is: er vooral zelf beter van worden. Let ook eens op hoe ze als echte "nichtenmoeder" omgaat met knulletje Rob Jetten. Lachwekkende vertoning.

 8. Diana Steijn op 30-04-2021 om 11:47 uur:

  "Cobra" Kaag

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?