AlternatiefStaatsbestel.nl

Een ramp of een zege(n)?

19-03-2021 — Gezien de onbegrijpelijke waardering van kiezers die VVD en D66 hebben gestemd en ondanks alle ellende van de laatste 4 jaar in het bijzonder en de 10 jaar Rutte in het algemeen, zou je geneigd zijn de uitslag een regelrechte ramp te noemen.

Aan de verkiezingen met die dubbele winnaars binnen de huidige coalitie plakken wel wat kwalijke kanttekeningen. Waarom moest naast een uitbreiding tot 3 stemdagen ook nog poststemmen voor 70+ geregeld worden? Als je immers genoeg geloof hecht aan muilkorfjes en de ridicule 1,5 meter, kon iedereen, net als altijd, veilig op 1 van de 3 dagen zijn/haar stem uitbrengen. Nu stromen de berichten over fraude met betrekking tot de geposte stemmen de stemkliko’s uit. Adequate controle was in ieder geval niet ingebouwd.

Tot aan de verkiezingen bepaalden de tv-bazen welke politici permanent in beeld mochten komen. Dit zou een verklaring kunnen zijn voor het verschijnsel dat in een week de peilingen voor De66bende van Kaag van 12 kon opstomen naar 23 zetels. Let wel: de partijen die nul zetels scoorden moesten net als alle anderen € 12.000,- neertellen en zijn die kwijt, omdat ze het niet hebben gered. Onvoorstelbaar onrechtvaardig en verre van democratisch. Dit zou na invoering van het AS-systeem onmogelijk zijn.

Siegrid Kaag wint fors, ondanks dat haar elitaire ziel en zaligheid bij Europa, Klaus Schwab en George Soros ligt. Roep virtueel in een drukke straat ‘Europa’ en 99 van de 100 mensen gruwt. Hoe en waar heeft zij al die stemmen bijeen gescharreld?

Historisch gezien verliest de op een na grootste partij uit het nog demissionair kabinet fors voor de hand en spandiensten aan de grootste. Het CDA had wellicht juist beloond kunnen worden voor het sleurwerk van Pieter Omtzigt, maar verliest 4 zetels. De SP van Renske Leijten, met Pieter verantwoordelijk voor het toch nog boven water krijgen van de misdadige wijze waarop de toeslagenaffaire is ontstaan en kon voortwoekeren, wordt ook afgestraft. Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te weten dat er fundamentele zaken fout zijn gegaan. De trouwe D66 kiezers van 4 jaar geleden zouden zich toch minimaal bescheten moeten voelen, maar nee, deze D-onwaardige partij knalt naar een 2e plek!
De zorg mede uitgekleed, Groningen ondanks de gasvoorraden in de kou gelaten, ouders in de toeslagenaffaire verraden, medeverantwoordelijk voor zeer on-D., dus onrechtmatige noodwetmaatregelen en diverse misstappen van bewindslieden. Dit kabinet is niet voor een kleinigheid de laan uitgestuurd. Demissionair mocht het aanblijven tot er een nieuw groep vakinhoudelijke onbenullen aan gaat treden. Weer een kabinet met VVD, D66, CDA en CU? Allerminst verfrissend en gezien de eerdere val een onvoorstelbare belediging voor de rudimentaire restanten van wat we ooit een democratie meenden te moeten noemen.

De messen worden intussen geslepen. Partijen willen over 4 jaar niet gefileerd worden indien ze niet nu genoeg binnen kunnen halen. Let wel: genoeg minderheidsstandpunten. De CU zou een D66 standpunt om hulp te bieden bij een menswaardige beëindiging van een voltooid leven om zeep kunnen brengen. Een standpunt waar rond 80% van alle Nederlanders voor zou zijn.

Hoe geheel anders zou het gaan binnen een AS-systeem? In ieder geval al geen kiezersbedriegende coalitie, laat staan eentje met vele minderheidsstandpunten en al helemaal niet 4 jaar lang elkaar ten koste van heel veel kiezersbeloftes pleasen.
De VVD zal heel veel trouwe kiezers moeten gaan schofferen om tot een stabiel kabinet te komen. Kleintjes zijn nodig, omdat PVV en FvD zijn buitengesloten en de drie linkse partijen elkaar hebben beloofd gezamenlijk op te trekken tot ook daar het verraad toeslaat. Stabiel gaat het zeker niet worden. Uitgaande van de ‘gemakkelijke’ oplossing van doorgaan met de demissionaire vier, mag geconstateerd worden dat ze bij lange na geen meerderheid in de senaat hebben.

JA21 zou met de 8 van de FvD geroofde zetels uitkomst kunnen bieden. Dan heeft een combi VVD, D66, CDA en JA21 een minimale antidemocratische meerderheid van 76 zetels in de 2e en 40 in de senaat. Of Kaag met zo’n rechts blok in zee wil is zeer de vraag. Want geloof maar dat de 3 JA-knikkers voortdurend nee zullen schudden als ze niet veel meer binnenhalen dan Seegers met zijn CU voor mogelijk zou houden. Problemen die bij een AS-systeem niet voor kunnen komen.

Dan blijkt Kaag aan te geven geen door en door dichtgetimmerd coalitiecontract te willen en met een minderheidskabinet te kunnen leven, waarbij er wisselende meerderheden per item gezocht moeten worden. Rutte gruwt hiervan, hij raakt zo de controle kwijt. Dit schuift al enigszins richting AS. Maar als er voorlopig geen kabinet te formeren is en we in een Belgische krankzinnigheid terecht komen, zou AS sneller dan verwacht de oplossing kunnen zijn.

Dan verandert een voorlopige ramp alsnog in een weldadige zege(n)!

Reacties

 1. grote henk op 21-03-2021 om 09:26 uur:

  kijk voor nog een goede reden op www.eindstrijd.eu

 2. Peter Geuns op 21-03-2021 om 11:25 uur:

  Deze verkiezingen zijn niét volgens de regels gelopen, opnieuw verkiezingen uitschrijven, het was gewoon een copie van de Amerikaanse verkiezingsfraude.

 3. Luuk Zwart op 21-03-2021 om 13:48 uur:

  Ik zou graag bronnen zien ter ondersteuning van de bewering van @Peter Geuns. Ongefundeerd complotdenken is namelijk niet zo moeilijk.

 4. Rients op 21-03-2021 om 15:51 uur:

  Geen bewijs, maar berichten in zelfs buitenlandse media zijn tekenend: Alom verbazing over een gevallen kabinet (toeslagenfraude), de gas perikelen in Groningen, en afbraak gezondheidszorg dat daarna zelfs zetels wint is veelzeggend.
  D66 die 2 weken voor de verkiezingen op 12 zetels en op de verkiezingsdag in 1e instantie op 27 mocht rekenen is dubieus. Een donatie van 1 miljoen idem. Daarnaast verschillende 'incidenten' in stembureaus stemt ook niet vrolijk. Feiten, maar geen 100% bewijzen!

 5. Joris op 21-03-2021 om 17:44 uur:

  WIL MIJN LAND TERUG OP WAT VOOR EEN MANIER DAN OOK

 6. Piet-Hein Baudoin op 21-03-2021 om 19:15 uur:

  na de toeslagenchaos, coronachaos, inentingschaos, biomassachaos maatregelen die rutte verzonnen heeft verspreking RIVM wij worden door rutte gestuurd dus besmettingsaantallen pure fantasie 100.000 mensen de grond in gestampt NIEUWE VERKIEZINGEN of sleep rutte voor de rechter dien grote claims in ook prive aanpakken

 7. Ted Koek op 22-03-2021 om 00:46 uur:

  Weg met Rutte en Kaag

 8. Bert op 22-03-2021 om 08:18 uur:

  Dit staatsbestel bestaat al erg lang, zeer fraudegevoelig en wordt bepaald door een groep elites. Het is moeilijk om daar verandering in te brengen, vergeet niet dat onze regering (achter onze ruggen om) deals heeft gesloten met Brussel dat zij politie en legers van andere landen kunnen inroepen.
  Hoe deze omwenteling dan wel organiseren ( we hebben immers ook n sleepwet om alle berichten etc door de overheid te controleren). Dit systeem vervangen of deels Jah.

 9. Gerda Kinkel op 23-03-2021 om 23:21 uur:

  Fraude overduidelijk gepleegd zou dus graag zien, dat het corrupte Kabinet voor het OORLOGSTRIBUNAAL verschijnt

 10. Rients op 23-03-2021 om 23:34 uur:

  Bert, waar en hoe lang bestaat dit alternatieve staatsbestel volgens jou? Na alle fraude binnen het huidige kan het niet erger. Lees het nog eens en merk dat veel, heel veel wordt opgelost.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?