AlternatiefStaatsbestel.nl

Democratie en de wil van het volk

13-09-2021 — ‘Onze democratie hangt al maanden aan een zijden draadje’, zo sprak Herman Tjeenk Willink een week geleden.

Maar helaas is dat zijden draadje van dezelfde stof als waar de nieuwe kleren van de keizer (Hans Christian Andersen) van zijn gemaakt. Kortom, de door zo velen bejubelde democratie is er niet.

Daarom ook is het niet zo vreemd dat m.n. Rutte en Kaag, maar in wezen ook de aangeschoten Hoekstra, maar niet opschieten met de formatie. Het mag niet meer over poppetjes gaan, alleen over zaken, voegde Tjeenk Willink er aan toe.

Maar Herman weet ook heel goed, dat het altijd uitsluitend over poppetjes gaat. Wie gaat met wie en wie mag binnen dit achterkamertjesspel de stoelendans leiden? De stoelendans waarbij allerhande vakinhoudelijke onbenullen strijden om de beste plekken binnen de meest populaire ministeries.

Waarom duurt het dan toch zo lang? De marionet-poppetjes zijn er bij bosjes, ze staan zelfs te dringen, al was het maar om rivalen een ‘positie elders’ te wensen. We zitten nu al zo’n half jaar opgescheept met een demissionair kabinet, dat in normale omstandigheden op de onthande keet moet passen, omdat het kabinet officieel naar huis is gestuurd. Want, zoals Rutte terecht zei: ‘Een kabinet kan maar 1 keer worden weggestuurd’, om ongegeneerd nog ondemocratischer door te gaan.

Niemand wil met Geert en Thierry, de SP wil niet met Pinokkio Rutte. Mark wil weer niet met 2 linkse partijen, terwijl Kaag neerkijkt op Seegers. De rest is te klein om voor een kiezersbedriegende coalitie in aanmerking te komen.

De linksen zijn los van elkaar de verkiezingen ingegaan en vormen nu ineens een hecht blok. En bij alle partijen vormen alle Kamerleden weer slaafs een blok onder de officieuze vlag van wurgende fractiediscipline.

Waarom is dit alles, als het landsbelang en specifiek de eigen achterban toch het uitgangspunt van beleid zou moeten zijn. Het antwoord is ordinair: het gaat om een aantal poppetjes. Puppets on a string, die de huidige politieke status perfect vinden. Doordrammen waar gedram geen weerstand meer ondervindt. Rutte en Kaag kunnen heel veel doordrukken, omdat ze niet nogmaals kunnen vallen en doen dit met verve. Een voorbeeld is de statusverhoging van een vervelende vorm van griep (omgedoopt tot covid-19) naar een A-status. Een status die echte pandemieën als pokken, pest, tbc, tyfus en cholera terecht verdienen. Op de winkel passen is heel iets anders dan dit soort maatregelen treffen. Maatregelen die juist heel veel mensen, waaronder veel ondernemers treffen of zelfs kapot maken. Deze maatregelen tasten regelrecht de grondwet aan.

Nieuwe verkiezingen uitschrijven zou een (vals) gebaar naar de kiezers kunnen zijn, maar het CDA zit daar niet op te wachten, nu Pieter Omtzigt voor zichzelf begint en groter dreigt te worden dan de schoot waaruit hij is ontsnapt. Het volk minachtende duo Mark & Sigrid is er niet zo zeker van dat de verkiezingen nogmaals zo godsgruwelijk te manipuleren kunnen zijn als tijdens de afgelopen verkiezingen. Ze zitten daarom elkaar strategisch in de haren met maar één gezamenlijk doel: traineren om zo ongrondwettelijk en ondemocratisch gewoon door te kunnen gaan.

Doorgaan met nogal wat Groningers wonend in hele of halve bouwvallen vanwege het gas, te laten stikken, doorgaan met de ouders van de kindertoeslagen-ellende in hun sop te laten doorkoken, doorgaan de boeren te schofferen en de slachtoffers van de overstromingen in Limburg te negeren, om een paar recente voorbeelden te noemen. Intussen bepalen dat geïnjecteerden tegen covid-19 voortaan twee gen-aantastende ‘vaccins’ per jaar moeten gaan halen en gelijktijdig tegen alle grondwettelijk principes in mensen indirect dwingen een 1e spuit te laten zetten.

Dat Kaag de CU niet meer moet, is een verdwaalde pluim waard op de verder doorstomende demissionaire strontpraam. Seegers en soortgenoten prevaleren de trein, de kerktoren of een paar scheermesjes, indien mensen heel bewust uit een voltooid leven willen stappen. Wie zijn de kristenen (noem heel bewust niet de Christenen) die voor god mogen spelen? Die gasten beroepen zich als volwaardige psychopaten op een eeuwenoud, dus niet actueel boek.

Terwijl Rutte, Kaag en Hoekstra de demissionaire status koesteren, klinken er steeds meer stemmen die pleiten voor een minderheidskabinet, een zakenkabinet of zelfs een buiten- dan wel een extraparlementair kabinet. Dit is allemaal pappen en nathouden. Als dit soort kabinetten er een nog grotere puinhoop van maken, hopen de regentenpartijen dat het volk terug verlangt naar een door een kleine elite beheerst meerderheidskabinet. Net als toen de Nederlanders smachtten naar de meest laffe familie van Duits bloed, die als eerste bij de binnenval van Napoleon in 1795 en daarna Hitler in 1940 vluchtte om de onwetende ‘onderdanen’ te verraadden en in de steek te laten. De onnozelen onder onze voorvaderen stonden met oranje vlaggen te dansen, toen de deserteurs weer aan land kwamen, nadat andere landen ons tijdelijk hadden verlost van buitenlandse overheersing, tot Brussel de nieuwe Duitse hoofdstad werd.

Willem I en Wilhelmina hadden voor de krijgsraad moeten verschijnen, dan hadden we nu een republiek kunnen zijn, met een ander staatsbestel, wellicht al het AS-systeem.

Reacties

 1. Cor Willems op 14-09-2021 om 06:59 uur:

  Als we rustig afwachten, wordt Willem A. vervangen door Bill G. en zijn we nog verder van huis.

 2. Cor Willems op 14-09-2021 om 07:00 uur:

  Als we niets doen wordt Willem A. vervangen door Bill G. en zijn we nog verder van huis.

 3. Rovadelli op 14-09-2021 om 17:17 uur:

  Ik kan de reactie van Cor Willems helemaal volgen, maar hier hoort geen koningshuis meer wat het 'geloof' van het WEF volgt en dat geldt voor het grootste deel van de kamer en het gehele kabinet.

 4. Ed van 't Geloof op 21-09-2021 om 21:55 uur:

  Wie komt er in aanmerking voor een politieke loopbaan, 90% van de bevolking geloofd in covid en in c02, ik geloof niet in covid en co2 in het jura tijdperk was de co2 8 keer zo hoog als nu en waren er ook geen (ijs)polen, er moet iemand komen met een opleiding die niet zomaar elke scheet die ze in den haag laten ruiken, sommige stinken niet eens en dat zijn vaak de ergste, vind eerst maar eens een integere premier dat is al onmogelijk en wat nog meer onmogelijk is om integere ministers en staatssecretarissen te vinden. als je die hebt gevonden praten we verder, Ed van 't Geloof

 5. Rients op 21-09-2021 om 23:04 uur:

  Beste Ed, Als je het AS programma (Doelstelling) leest, zie je wie er in aanmerking kan komen voor een plek in de TK. En vakinhoudelijke kanjers worden partijonafhankelijke bewindslieden.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?