AlternatiefStaatsbestel.nl

Pieter Omtzigt zakt met D & C door het ijs

13-08-2020 — We leven in een democratie als het de partijelites uitkomt. Helaas komt het achtereenvolgende coalities met regelmaat niet uit.

Even los van het onderwerp en de te volgen, eventueel afgesproken procedure, kan na het weglopen van álle carrièrepolitici (ze zijn al jaren geen volksvertegenwoordigers) van de coalitie de D van de VVD, het CDA en D66 aan de galg en en passant de C van het CDA en de CU op de brandstapel die de inquisitie vast nog wel ergens sluimerend aan de praat houdt. 

Met name Pieter Omtzigt zakt tijdens de huidige hittegolf door het ijs, hij blijkt al even weinig tot geen ruggengraat te hebben als de rest in de Kamer. Allemaal slaven van de partijelite en onderworpen aan een wurgende fractiediscipline. Tot nu had Pieter - samen met Renske Leijten - nog íéts van een volksvertegenwoordiger. 
Hij zit er dus ook uiteindelijk niet voor de C & D, hooguit voor een Appel en een rot ei.

Rob Jetten onderstreept bij herhaling en dus ook nu weer achter een D van Draaideur te staan: weglopen als een laffe hond zonder tanden, om vervolgens nietszeggend sorry te blaffen. Ik zou zeggen: ga de knopen van je driedelig pak tellen, dan ben je van de straat, want dat kan immers rustig thuis!

Over democratische processen mag nóóit partijpolitieke koehandel worden bedreven, ook niet in tijden van virushysterie. Dit stukje gaat niet over het onderwerp, hoewel de mensen in de zorg een loonsverhoging wel verdienen, maar over het niet functioneren van onze zogenaamde democratie. Na invoering van het AS-systeem zijn dit soort wantoestanden onmogelijk.

Reacties

 1. J.p.B. op 14-08-2020 om 10:02 uur:

  Dat CDA minister Hugo de Jonge, door sommige mensen "mister bloementjes schoen" genoemd een volslagen politieke mislukking is, had vooraf bekend kunnen zijn. De man loopt constant achter de feiten aan en is er ster in om vooral anderen de schuld van zijn eigen falen te geven. De man is politiek gezien een verschrikking.

 2. Rients op 14-08-2020 om 14:37 uur:

  Deze man, net als alle huidige bewindslieden, zou nooit op deze plaats hebben gezeten, indien het AS-systeem reeds was ingevoerd.
  Lees hiervoor het ruwe raamwerk onder de link net iets onder punt 10.

 3. Serge Peters op 16-08-2020 om 07:54 uur:

  Volledig juiste constatering. Een schande voor de politiek. Kuddegedrag van van een meute van inferieure individuele kwaliteit. Tijd voor Individuele Bewezen Toppers!
  Wanneer breekt het licht door en nemen we afstand van de Middelmaat/Ondermaat-Politiek?

 4. J.p.B. op 09-09-2020 om 07:34 uur:

  Allemaal volslagen onbegrijpelijk: Het CDA heeft nog steeds op belangrijke plaatsen een hekel aan vrouwen en weert daarom een perfecte politica Mona Keijzer als lijsttrekker. Volgens mij hebben ze een deel van de op haar stemmers weggegooid en dus niet meegeteld. Omzigt, nog zo iets en grote vraag is nu op welke manier hebben ze hem onder druk gezet om de volslagen dubieuze uitslag van de lijsttrekkers verkiezing te accepteren? Thuis bij hem mes op de keel, of zou hij soms voor 17/03 op plaats nummer 110 gezet worden, en bij het CDA hebben ze nooit van voorkeursstemmen gehoord?

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?