AlternatiefStaatsbestel.nl

Zelfs Rutte bewijst het bestaansrecht Alternatief Staatsbestel.

02-11-2017 — Tijdens de algemene beschouwingen voedt Rutte complottheorieën.

De maatregel die regelt dat alle buitenlandse aandeelhouders van Nederlandse bedrijven voortaan geen belasting meer hoeven te betalen over het ontvangen dividend is nergens op gebaseerd.

Het gaat om 1,4 miljard euro. Dit enorme bedrag kan dan niet elders worden ingezet. Dus niet aan de zorg, het onderwijs, anti-armoedebeleid of de veiligheid.

Volgens Rutte zou het nodig zijn om het ondernemersklimaat voor buitenlanders aantrekkelijker te maken, terwijl wij internationaal al jaren als een belastingparadijs bekend staan.

Nu blijkt dat in geen van de 13 partijprogramma’s in de Tweede Kamer dit cadeautje aan buitenlandse kapitaalkrachtigen is beschreven, dus ook niet in die van de coalitiepartijen.

Geen enkele econoom van naam en niemand van alle burgereconomen in de Nederlandse huiskamers zijn hier voor of zouden dit willen. Er is vanuit de bevolking totaal geen enkele draagkracht voor uitvoer van zoveel euro’s.

Op de vraag van Jesse Klaver wie binnen dit kabinet dit heeft voorgesteld bleef de premier het antwoord schuldig. Er wordt niet uit de achterkamertjes geklapt.
Zijn zeer wazig antwoord kwam hierop neer: Ik heb in gesprekken met het bedrijfsleven het gevoel gekregen dat dit zeer wenselijk zou zijn.

Op de vervolgvraag van Klaver om een aantal bedrijfsnamen te noemen, grijnsde Rutte met de mond vol zwevende tanden het voorste van zijn tong bloot. Het antwoord was dat dat niet mogelijk was. Het zou niet kies zijn naar die betreffende bedrijven. Toch nog ergens een standvastige ‘verstaande’ kies!

Neem het dan ook de argeloze, boze kiezers niet kwalijk dat er op het moment dat er informatie wordt achtergehouden, complottheorieën ontstaan.

Eentje zou kunnen zijn dat de bijvoorbeeld Shell dhr. Rutte een toppositie over 4 jaar heeft toegezegd in ruil voor deze miljarden. Het is een theorie die door eerlijkheid en transparantie nooit zou kunnen opkomen. Een andere gedachte zal bij velen opkomen dat onder andere de btw-verhoging van 6 naar 9% op gezonde voeding en eerste levensbehoeften wordt ingezet om buitenlandse investeerders het dividendprecentje te gunnen.

De doelstelling van het Alternatief Staatsbestel is een systeem in te voeren waarin dit allemaal niet mogelijk is. Daar staan echte volksvertegenwoordigers, democratie, deskundigheid en transparantie samen op 1.

Reacties

  1. Sikke Rijpma op 03-11-2017 om 12:09 uur:

    Rutte is zijn baantje voor na zijn politieke cariere aan het veilig stellen door alle buitenlandse aandeelhouders van beurs genoteerde ondernemingen te vrijwaren vannbelasting betaling. Hij kan straks overal aan de bak mett deze maatregel. De belasting betalende Nederlandse burger die het moraal heeft laten zien in het programma “ Jan de Belastingman” , moet toch maar een over deze ethiek nadenken en misschien kunnen we dan met alle kleine MKB bedrijven Rutte tot andere actie dwingen. Dit werkt beter dan een raadgevend referendum. Er wordt alleen geluisterd als het pijn doet.

  2. Rients op 03-11-2017 om 12:24 uur:

    Dit zou zo maar waar kunnen zijn, is echter niet hard te maken. Als dit zo is, is het des te noodzakelijk om een tegengeluid te laten horen, een dwingende dreigende vuist te maken. Dat kan als veel mensen lid worden, te beginnen met alle ontevreden kiezers uit alle geledingen. (M.n. thuisblijvers, chronisch zieken, uitkeringsgerechtigden, PVV'ers en SP'ers, maar ook oprechte, consequente D66'ers)

    Kortom alle reden om lid te worden en in jouw netwerk iedereen op te roepen jouw voorbeeld te volgen. De 'massa' heeft meer macht dan alle partijelites samen.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?