AlternatiefStaatsbestel.nl

Pieter: Een demokritische zegen?

09-02-2024 — Pieter, de alom bewierookte dossiervreter, speelde een cruciale, maar tevens dubieuze rol in het verkenningstoneelstuk dat in alle aktes kiezersbelazerend was.

De katholieke gluiperd (Wilders’ woorden!) was vanaf het begin niet van plan constructief deel te nemen aan een kabinet met de PVV. Hij was als strateeg de VVD net even voor om de gedoogkaart te spelen en wist handig de ongrondwettelijke standpunten van Geert als argument te gebruiken om de coalitieboot zo ver mogelijk van de wal te houden.

Nadat Geert alle harde beloften die Europees niet haalbaar waren, diepgevroren de ijskast in flikkerde en daarmee zíj́n kiezers besodemieterde, moest Pietertje een anders stok zoeken om de PVV-kiezers een draai om de oren te geven. En kijk: De schatkist! Tekorten stapelen zich op volgens het cijferkonijn. Financieel staat de staat er volgens hem niet goed op. Veel erger nog dan hij dacht. Laten de cijfers nu aantonen dat dit een non-argument is, er schijnt een overschot in het verschiet te liggen en pas over een jaar, of enkele jaren zou het tekort boven de ooit door een Franse katholieke klerk bedachte 3% te schieten, richting de 4. Maar als de gereserveerde 60 miljard niet voor stikstof en CO2, maar gewoon voor onderwijs, zorg en vele woningen wordt bestemd, blijven we ruim onder de 3, wat de Fransen nog nooit is gelukt.

Alle redenen (binnen dit absurde politieke systeem) om er snel wat aan te doen, toch Piet? Overigens stelt hij met zijn waarschuwing merkwaardig genoeg het falen van de laatste kabinetten Rutte, waar hij als CDA’er mede verantwoordelijk voor was, aan de kaak. Zelfs als zelfstandige splinter stemde hij nagenoeg elke keer met de ploeg vakinhoudelijke onbenullen met Kaag op financiën mee, dus hoezo schrikken van een eventuele slechte financiële rampspoed?

En nu zit Pietertje oververmoeid thuis uit te huilen. Neem verdorie een voorbeeld aan Trump en Biden (absoluut niet als hork of inhoudelijk) maar vanwege dat ze nu rond hun 80ste nog vier jaar mee willen. Nee, op een schofterige wijze de groep verlaten en bij Humberto Tan de geplaagde staatsman uithangen. Roepen dat een minderheidskabinet of een extraparlementair kabinet op zijn steun zou kunnen rekenen. Nou reken daar maar niet op.
Narcisten en psychopaten zijn niet te vertrouwen, gluiperds (niet mijn term!) al helemaal niet.

Maar wat is voor de argeloze burgers de wijze les? Onze zogenaamde democratie werkt dus aantoonbaar niet.
Een democratie die draait om enkele personen en vooral partijbelangen is geen democratie. De regentenkliek die aan de touwtjes trekt, kijkt hautain neer op het klootjesvolk. Zij weten wel wat goed is voor het gepeupel, in de praktijk nog veel beter wat heel erg goed is voor zichzelf.

De tot voor kort bewierookte katholieke gluiperd (ik herhaal: volgens Geert) is van zijn schild gedonderd en bewijst dat AS het gezonde demokritische alternatief is waar de burgers naar verlangen. Met AS worden er geen kiezersbedriegende coalities meer gevormd. Dan wordt uitgegaan van wisselende meerderheden, wat Pietertje tussen neus en lippen noemde (wellicht kent hij het AS-systeem en wil hij het op deze gluiperige (mijn woorden) wijze invoeren?)

De gevestigde partijen kunnen eigenlijk niet meer om AS heen. Na invoering vallen er geen kabinetten meer, is het gedaan met partijpolitieke benoemingen en worden de achterkamertjes definitief gesloten.

Als je het (mis)handelen van ‘onze’ Piet zo bekijkt, heeft hij het geweldig gedaan. Heeft hij een weg bewandeld die bij geen toneelschrijver zou zijn opgekomen, met de eretitel: “Pieter: Dé demokritische zegen.”

Reacties

  1. Marinus op 10-02-2024 om 11:16 uur:

    Op artikel "We worden keer op keer belazerd" van begin december heb ik al aangegeven dat 'ze' zich ten volle bewust zijn van het feit dat 'formatie' één manier is om - heel lang - de touwtjes in handen te houden. Tegelijk is dat belangrijke formatiegesprek wel achter gesloten deuren... Ik wil feitelijk kunnen stemmen op 'formatie-uitkomsten' en niet zo zeer op mensen of partijen. Ze willen de politiek in, ze willen allemaal regeren, dan ook alle 150 de kamer in en voor camera debateren over de door 'de belasting betalers' aangedragen onderwerpen. AS dus.

  2. Rients op 10-02-2024 om 11:30 uur:

    Dank Marinus voor je ondersteuning.

  3. J.p.B. op 17-03-2024 om 07:31 uur:

    Let vooral op het super irritante lachje bij Pieter Omtzigt en je weet gelijk dat mensen met een dergelijke christelijke achtergrond nooit deugen. Ze zeggen nooit rechtstreeks ja of neen, want anders kunnen ze niet blijven pesten. Dat moeten Wilders en v.d. Plas toch ook weten.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?