AlternatiefStaatsbestel.nl

Is onze overheid eerlijk en betrouwbaar?

10-11-2023 — Antwoord: NEE!

Even los van het feit dat Nederland geen democratie is, is het ook nog eens geen rechtstaat.
Wat het ergste is, is ter beoordeling van iedere kiesgerechtigde.
Maar dat we aan willekeur en grondwettelijke schendingen zijn overgeleverd is zo langzamerhand wel duidelijk.

Hitler ging er prat op dat hij democratisch (bij meerderheid) was gekozen. Dat klopt, maar daar hield de democratie eigenlijk wel op. Maar rechtstatelijk is nazi-Duitsland nooit geweest. Zo goed als alle mensenrechten werden geschonden, waardoor Hitler en zijn bende volgelingen als beesten tekeer konden gaan.

Ik wil Nederland in geen enkel geval vergelijken met nazi-Duitsland en tevens geen enkele Nederlandse politicus gelijkstellen met Hitler. Ik probeer alleen het verschil tussen democratie en rechtstaat heel simpel, doch duidelijk te duiden.

Hoe zit het dan wel hier in Nederland? Ook hier zijn mensen bereid iemand in het zadel te helpen op basis van niets. Kijk eens naar Pieter Omtzigt. Ongetwijfeld in beginsel een rasdemocraat, een Tweede Kamerlid met giga veel dossierkennis.
Hij is als een vod behandeld door een club met een D in de naam, scheidde zich af en liet Nederland heel lang in het ongewisse. Hij twijfelde of hij politiek door zou gaan en later of hij een eigen partij zou optuigen. Opiniefanaten wisten al snel dat hij kon rekenen op ca. 30 zetels of zelfs meer. 30 zetels gebaseerd op wat? Op toen nog gebakken lucht. 1/5de van het kiezersvolk was dus bereid blind te stemmen op niets, op enkel een naam, zonder programma, zonder namen van Kandidaat-leden voor de Tweede Kamer. Best beangstigend!

Het gaat zelfs zover, dat de meerderheid (wellicht allemaal?) van die blinde kiezers Pieter als premier wil zien, maar Pieter twijfelt weer, net als toen hij niet wist of hij een partij ging oprichten. Rutte had geen gezin, waarbinnen zijn vrouw of zijn man een belemmering zou kunnen zijn. Heeft Pieter wel, waardoor hij als beroepstwijfelaar absoluut niet geschikt is om ons land te leiden. Leider zijn van het antieke, volledig niet functionerend staatsbestel.

Dat hij zijn programma niet liet doorrekenen is dan weer volledig terecht. Want wat blijft er over van het totaalplaatje aan kiezersbedriegende beloftes, wanneer na de verkiezingen de achterkamertjes worden ontsloten om daar een schimmig regeerakkoord te smeden. Omgekeerd kwartetten met de deur dicht. Het ‘mag ik dit, dan mag jij dat’spelletje, om 3,4,5 of wellicht 6 partijen tevreden te stellen, waar ze alle 6 diep ontevreden zouden moeten zijn, omdat ze zonder de eigen achterban te consulteren, bereid zijn veel kiezersbeloftes overboord te willen gooien. Puur kiezersbedrog omwille van de macht.

Wat wel doorgerekend zou moeten worden zijn de coalitie-afspraken en vervolgens het steeds bijgestelde beleid. Zeer onbetrouwbaar tussendoor even 35 miljard opzij leggen voor het klimaat dat niet door de mens, maar door kosmische invloeden wordt beïnvloed en 25 miljard op de plank voor een stikstofprobleem dat door fanatieke warhoofden is gecreëerd en niet door de mens en het dierenrijk! Mensen op giga kosten jagen door te stellen dat hele wijken van het gas af moeten. De wijkbewoners worden overvallen, hebben niet mee mogen beslissen, maar moeten wel de knip trekken, ook al zit daar maar weinig in. Dáár had het CPB op los moeten gaan, indachtig de steeds maar niet opgeloste ellende in Groningen en bij de toeslagenouders. Als de overheid zoveel over de balk gooit, of echte ellende niet oplost, wat is dan de meerwaarde van het doorrekenen van alle verkiezingsprogramma's als geen enkel programma ongeschonden door de achterkamertjes komt, of zelfs wordt veroordeeld tot het strafbankje van de oppositie? En dan moeten we ondemocratisch ook nog eens zo onnodig Hitlerkloon Zelensky met miljarden vooruit helpen. Kortom, waarom zouden bv. de SP of de PVV hun verkiezingsprogramma laten doorrekenen, als ze links en rechts veroordeeld worden tot een bijrol?

Over het milieu gesproken. Volgens Zweedse Greet en onze eigen Bolle Frans moet de burger overal voor opdraaien. Daarnaast worden de regels tijdens het spel bij voortduring aangepast. Diesels mogen straks niet meer in binnensteden, eigenaren van campers raken hun recht op een kwarttarief waar het de wegenbelasting betreft kwijt, saldering van zonnepaneelbezitters wordt ten nadele van de eigenaar aangepast en e-auto’s moeten binnenkort toch wegenbelasting gaan betalen. Dit stond in geen enkel verkiezingsprogramma. En mocht ik me vergissen, dan nog ga je niet eerst iets toezeggen en halverwege de regels aanpassen (en nooit ten voordele van de burgers) Ik vel geen oordeel over de maatregelen zelf en over het hebben van een e-auto, camper, diesel of zonnepanelen, maar om de macht van de regentenpartijen, onder druk van milieu fanaten in binnen- en buitenland. Ga je diesels weren, start dan op het moment dat die beslissing is genomen, zodat kopers vroegtijdig weten met welke beperkingen zo’n auto wordt aangekocht. Dat geldt voor alle beslissingen die tijdens het spel worden veranderd. Maar nu is de overheid zeer onbetrouwbaar. Maar ja, wat wil je als sommige kiezers bereid zijn blind op een nog niet bestaande partij willen stemmen?

Verder zijn de verkiezingsdebatten een vorm van onbetrouwbaar bestuur. In het huidige in-en-in foute staatsbestel gaan partijen, incl. alle bewindslieden -hebben ze niets beters te doen?- de hort op om stemmen te trekken. Tijdens het zoveelste reces! Alsof het daar vanaf moet hangen. Maar onbetrouwbaar is het vervolgens dat verkiezingsdebatten worden georganiseerd voor alleen de grote partijen. Zendtijd voor de regentenkliek, anders is het niet. De SP, PvdD, FvD, Volt, SGP, PVV en NLBV om er maar enkele te noemen, hebben recht om even vaak in beeld te zijn en hun zegje te mogen doen als bv. VVD, PvdA/GL en nieuwkomers NSC en BBB. PVV heeft meer zetels dan BBB en NSC. Het FvD en ook de SP hebben elk meer leden (1 jan. 2023) dan VVD, BBB of NSC!

Echt beste mensen, ons mooie land is beter af als dit systeem van vriendjespolitiek, onkunde, willekeur en onbetrouwbaarheid wordt ingeruild voor een systeem dat eerlijk, transparant, maar bovenal echt democratisch is. En niet te vergeten rechtstatig wordt met een Constitutioneel Hof en een goed werkende Trias Politica. Dat systeem is er, maar machtswellustelingen zitten daar niet op te wachten. Zie het boekje “Het Nederlandse volk verdient een echte democratie”.

Aanvullen mag!

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Meer lezen?